Kjøkkennyttig

Lyst på et freshere uttrykk på kjøkkenet nå som våren er rett rundt hjørnet? Her har vi plukket ut noen av våre kjøkkenfavoritter, samt noen høyaktuelle råvarer.

Daglig brød
© hem.com.

Ingenting er bedre enn godt brød dyppet i olje og salt. Enda bedre blir det når brødet serveres på et pent brett, som for eksempel Sasso av amerikansk valnøtt. 909 kr, hem.com.

© rosendahl-design.no.

De fine smørebrikkene er laget i bambus
og er derfor også bærekraftige med antibakterielle egenskaper. Det liker vi! 99 kr for to. rosendahl-design.no.

På kroken
© Ferm Living

Vi drømmer om å gjenskape det perfekte storkjøkkenet hjemme hos oss selv, der vi briljerer og sjonglerer mellom panner og kokekar. Metallristen gjør at vi enkelt kan vippe alt vi trenger ned fra krokene, akkurat som kokkene. 999 kr, Ferm Living.

© Tilbords

En herlig tapasfjøl som holder seg kald lenge og tåler varme. Serveringsbrettet i akasietre med innfelt skiferplate heter Madera, 399 kr, Tilbords.

© Tilbords.

Kobber er superfint, og materialets gode varme­fordelingsegenskaper gjør det ideelt i gryter og panner. Serien Sabor Copper er derfor ikke en motegreie, men en investering i noe som blir finere jo mer det blir brukt. Fra 899 kr, Tilbords.

Hekta på tid
© Eva Solo

Eggene blir aldri mer overkokte med denne timeren hengende rett ved komfyren. Smart! 199 kr, Eva Solo.

Ordning & reda
© Princess

Samle alle redskapene i en og samme kurv, så blir kjøkkenbenken
ryddig i en fei. Denne nette saken, inkludert perlestrikket kjøkkenklut,
kommer fra Princess. Klut, 79 kr for to, kurv, 179 kr for to.

Tid for te
© Skagerak og Kusmi

Julekaker og deilig te – perfekt romjulsmat. Vi serverer gjerne Kusmis te med karamellsmak i den enkle, fine kannen Nordic Teapot, som VE2 har designet for Skagerak. Te, 159 kr, kanne, 875 kr.

Aktuelle råvarer

1. Grønnkålen er full av vitaminer, mineraler og kostfibre, i tillegg til å være fattig på kalorier. Finhakker du kålen smaker den herlig vendt med en vinaigrette, litt nøtter og epler som en salat. Eller prøv å servere den blansjert blandet med ricotta til nykokt pasta!

2. Ferske fikener er ikke bare vakre og dekorative. Bak det lilla skinnet gjemmer det seg et nydelig og søtt fruktkjøtt. Ferske fikener er lett bedervelige og bør derfor helst brukes samme dag, eller så fort som mulig. Fikener passer perfekt til oster og i salater, og som kakepynt.

3. Chiafrø har en fantastisk sammensetning av næringsstoffer, kostfibre og omega-3-fettsyrer. De er dyre, men til gjengjeld er de supersunne, selv i små mengder. Prøv dem på yoghurten, i frokostgrøten eller i brøddeigen, da vel!