Interiørtrender for fremtiden

Hvordan innreder vi hjemmene våre fremover? Her er noen tydelige tendenser.

Klassikeren tolket på nytt.
© Steen Evald

Porselenet har beveget seg fra kjøkkenskapet ut til resten av boligen. Det klassiske blå og hvite mønsteret forbinder vi kanskje mest med pene gamle fruer, men tendensen er klar; innovasjon og tradisjoner i ett.

Lys og design
© Steen Evald

Intet hjem uten lys. Med utgangspunkt i ønsket om mer personlighet i alt vi omgir oss med, har Design by Us skapt lampen Shades by Us. På shadesbyus.dk kan du selv velge ledning, kantbånd, stoff og selvfølgelig også formen på skjermen, slik at den passer perfekt til dine egne omgivelser.

Støvet - men friskt
© Steen Evald

Farger og glede er kommet tilbake i hjemmet – dog i støvete, elegante toner, som også holder seg på lang sikt. Tenk rosa, dueblå, lysgul eller mintgrønn, som tatt ut av Hollywood-filmenes optimistiske interiør fra 1940- og 1950-årene. Det runde teppet Dahlia gir med sitt flotte mønster karakter og understreker flere av de kommende boligtendensene: farger, mønstre og hygge.

Tre og naturlighet
© Steen Evald

Bæredyktighet er mange ting. Det handler ikke bare om hvordan treet er dyrket og behandlet – men i høy grad også om å velge sine møbelinvesteringer med omhu. Å bevege seg bort fra bruk og kast-kulturen og dermed verne både om naturen, dens ressurser og vår egen økonomi.

Polstret perfeksjon
© Steen Evald

Hjemmets absolutte diva og familiens kanskje mest uunnværlige møbel: sofaen. Vi har sett den i utallige varianter av materialer og farger – og nå er den her igjen tradisjonelt polstret i stoff, med trukne knapper og små fine puter.

Gjemt, men ikke glemt
© Steen Evald

Mange har endret forbruket sitt fra bruk og kast til å tenke mer på naturen, og tankeløse impulskjøp er for alvor blitt ut. Vi kommer til å kjøpe færre møbler i 2010, men det vi til gjengjeld velger å kjøpe er velvalgte gjenstander av høy kvalitet – og dermed til en høyere pris. Ikeas PS-kolleksjon er en årlig stjerneparade av spesielt utvalgt design, hvor både utførelse og pris er litt høyere.

Moten flytter inn
© Steen Evald

De store motehusene setter søkelyset på boligen. Du kan møte på enkeltdesign og ”home-kolleksjoner” fra blant andre Fendi, Diesel og Martin Margiela, gjerne i samarbeid med veletablerte produsenter fra møbelverdenen. Vivienne Westwood har designet en karakteristisk tapetkolleksjon for Cole & Son. Tapetet Tartan viser flere tendenser; ruter, den blå fargen og selvfølgelig at det er en moteguru som står bak.