IKEA røper nok et samarbeid

IKEA Democratic Design Days avslørte flere spennende (og musikalske?) samarbeid i helgen.

En tjue sekunders video på Instagram avslører nok et IKEA-samarbeid. Denne gangen er det ikke hvem som helst, og heller ikke et kjent ansikt i interiørsfæren: pop-artisten Solange Knowles' kreative firma, Saint Heron. Filmen røper ikke mye, men et samarbeid der arkitektur skal utforske design. Nettmagasinet Apartment Theraphy mener det kan minne om Tom Dixons samarbeid for IKEA i februar, der blant annet sengen DELAKTIG var en bestselger.

Saint Heron ble grunnlagt av Knowles i 2013, og omtales som en kulturell hub med fokus på å bygge et samfunn de selv ønsker å se eksistere gjennom musikk og kunst. Saint Heron har tidligere samarbeidet med kunstnerne Mickalene Thomas, Jacolby Satterwhite og Kenesha Sneed, for å nevne noen.

Se også: Kanye West har lansert Yeezy Home

© Getty Images

Democratic Design Days arrangeres av IKEA hvert år, der den svenske møbelkjeden avslører kommende samarbeid, kolleksjoner og nye prosjekter. Under helgens arrangement slapp de nyheten om Knowles' designkolleksjon, men også et samarbeid med sportsgiganten Adidas.

Gym i hjemmet er i hovedfokus, og hvordan man kan fremme gode treningsvaner. Forskning viser at hjemmet er der man skaper flest vaner, og det er akkurat dette feltet Adidas ønsker å jobbe med. Merkevarenes kreative team kommer til å jobbe sammen mot et felles mål - å skape en hverdag der trening i hjemmet faller en naturlig.

Under den årlige messen ble det også sluppet flere prototyper av Virgil Ablohs off-white-samarbeid, en kolleksjon som er rettet mot den yngre generasjonen og innredning av dere første hjem. Kolleksjonen inneholder 15-18 produkter hvor man blant annet kan finne et gulvteppe med kopi av en kvittering, en slags lysramme med Mona Lisa og flere produkter i tre - for ikke å nevne den kjente IKEA-posen som har fått en makeover i fancy off-white-stil.

Det er ennå ikke avslørt når kolleksjonen er å finne i butikk.

© ©designboom
© ©designboom