Ikea åpner ny butikk på Skøyen i Oslo
© Produsenten

Ikea åpner nytt, urbant konsept i Oslo

Ikea vil tiltrekke seg flere Oslo-shoppere uten bil. Nå åpnes et nytt konsept sentralt på Skøyen – som skal by på en annerledes opplevelse enn varehusene.

Inspirasjon og smarte løsninger står i fokus hos Ikea på Skøyen, som fungerer mer som et pickup-point og showroom enn en tradisjonell butikk:

– Konseptet på Skøyen er en mer tilgjengelig opplevelse. Halvparten av de som bor i Oslo har ikke bil, så her blir det enklere å stikke innom etter jobb eller i lunsjen, sier Sara Larsdotter Bendiksen, interiørdesigner og trendekspert hos Ikea.

Her finner du ikke det tradisjonelle varehuset hvor det er mulig å gå seg vill på veien fra telys til kjøttboller, men en nøye sammensatt utstilling tilpasset livet i byen.

MELD DEG PÅ nyhetsbrevet til Bo Bedre – få siste interiørnytt på mail

Fra Frogner til Grünerløkka

Mens fokuset hos varehusene ofte er på leiligheter på rundt 50 kvadrat, vises en 100 kvadratmeter stor Frogner-leilighet i de nye Ikea-lokalene på Skøyen.
© Produsenten

– På Skøyen har vi eksperimentert mer med utstillingene, og vil gi inspirasjon mer tilpasset det urbane livet, forklarer Sara Larsdotter Bendiksen.

Her kan du blant annet se en stor og elegant Frogner-leilighet, en økohipster-leilighet inspirert av Grünerløkka og et Tjuvholmen-aktig singelreir for fraskilte menn.

Bad fra Ikea, hotellstil inspirert av Tjuvholmen.
© Produsentene

Vi har vært på mange hjemmebesøk før vi lagde utstillingene, så de er basert på ekte hjem. Her på Skøyen har vi mindre plass å boltre oss på – 1000 kvadratmeter sammenlignet med 20–40 000 kvadratmeter på varehusene, så det er også viktig at hjemmene vi viser skiller seg markant fra hverandre, sier Sara Larsdotter Bendiksen i Ikea.

SE OGSÅ 10 favoritter fra den nye Ikea-katalogen hos BoligPluss!

Mer interiørekspertise

Sara Larsdotter Bendiksen er interiørdesigner og trendekspert hos Ikea. Her sitter hun i «Frogner»-leiligheten i Ikeas nye showroom på Skøyen.
© Produsenten

I tillegg til at Skøyen er et sentralt trafikknutepunkt i Oslo – og midt i smørøyet blant alle de andre kjøkkenleverandørene og interiørbutikkene, satser Ikea ekstra mye på rådgivning og ekspertise i det nye konseptet.

– Alle selgerne på Skøyen får grundig opplæring i interiør, og vi satser på mer ekspertise innen våre spesialområder – kjøkken, garderobe og oppbevaringsløsninger, informerer Ikeas interiørekspert.

Bestill, plukk opp eller få varene levert

Kjøkken fra Ikea, nytt konsept på Skøyen
© Produsenten

Det er altså ikke mulig å stikke innom Skøyen for å plukke med seg en Ivar i lunsjen. Du må bestille varene – enten i butikk eller på nett – og så kan du hente varene eller velge å få dem levert hjem.

– Men du slipper å bruke tid på å reise til Ikea, noe som er gunstig for folk som kjenner på tidsklemma, sier Sara Larsdotter Bendiksen.

FIKK DU MED DEG den lekre Svärtan-kolleksjonen til Ikea? Se bildene her!

Det nye konseptet – Ikea service & pick up point – åpnet på Skøyen 15. august.