Hermès har åpnet ny butikk i Oslo

Tradisjonsrik mote møter tidlig 1900-talls arkitektur. Denne kombinasjonen av eleganse og eksepsjonell håndverk er sjelden vare, og finnes nå midt i Oslos «motedistrikt».

Hermès på Promenaden i Oslo.
© Einar Aslaksen

Forrige uke åpnet det franske motehuset Hermès ny butikk i Nedre Slottsgate i Oslo, og resultatet er på alle måter i merkets ånd. Butikken, som er plassert på Promenaden – Oslos motegate, er et samarbeid mellom det tradisjonrike merket og norske Jotunfjell Partners AS som eier og driver Hermès i Norge.

Det finnes flere grunner til å ta turen innom her, men én god grunn må være det spennende interiøret som skinner av luksus og fransk-norsk finesse.

Hermès i Oslo.
© Einar Aslaksen

Bygningen, som er tegnet av den norske arkitekten Ove Ekman, er fra fra tidlig 1900-tallet og har nå fått en omfattende renovering.

«Det som er interessant med denne bygningen er at strukturen er ganske lik fransk arkitektur. Det ytre føles som en fusjon mellom art deco og art nouveau,» sier Denis Montel, kreativ direktør for RDAI.

Bygget huser også Norges første elektriske heis, som utrolig nok er i bruk den dag i dag.

Meld deg på vårt nyhetsbrev for flere nyheter rett til din innboks.

Skinnprodukter fra Hermès i Oslo.
© Einar Aslaksen

Butikken er bygget slik at hvert rom har en helt spesiell atmosfære, som alle gir en følelse av komfort. Det er totalt fire forskjellige rom som rommer hele 190 kvadratmeter ­–det er med andre ord mye fint å se på.

«Vi har valgt å dele butikkarealet inn separate landskaper for at du skal får en opplevelse av å være i noens hjem hvor du vandrer fra værelse til værelse. Følelsen skal være varm og innbydende», forklarer Montel.

Se den nye Fall Winter Spring Summer-butikken i Oslo.

Duft og silke
© Einar Aslaksen

I det første værelse som er dedikert til duft og silke, blir besøkende tatt imot av Hermès sitt kjennemerke felt ned i det vakre mosaikkgulvet. I taket lyser de tradisjonelle ”Grecques”-lampene opprinnelig laget for Hermés i 1925.

Skinnprodukter
© Einar Aslaksen

Det neste rommet er dedikert til det solide håndverket som Hermès er kjent for. I tillegg til skinnproduktene, finnes det vesker, belter og rideutstyr i dette «værelset».

_Sanatorium på St. Hanshaugen er en konseptbutikk som gir den en opplevelse utenom det vanlige. _

Porselen og interiør
© Einar Aslaksen

I det siste rommet er det porselen og interiør som spiller hovedrollene, sammen med sko og ready-to-wear for både kvinner og menn. Rommet er også dedikert til juveler og ur, og gir nå Hermès muligheten til å vise mangfoldet i sine håndverkstradisjoner.

Fikk du lyst til å ta turen? Besøk Hermès ved Nedre Slottsgate 15 i Oslo.