Håndverk i fremtiden

Med debatter, tverrfaglige verksted og inspirerende utstillinger inviterer Håndverk+ til en spennende helg i Vågå.

– Håndverk+ har som mål å skape kunnskap om og interesse for vår rike håndverksarv slik at gamle teknikker og metoder blir med videre inn i fremtiden. Det vil bety nye næringsveier, flere arbeidsplasser og spennende produkter, sier initiativtaker og interiørstylist Kirsten Visdal.

Den 7.-10. juni arrangeres Håndverk+ for aller først gang – en arena i Vågå der designere, håndverkere og produsenter møtes med en ambisjon om å løfte tradisjonsrikt håndverk inn i fremtiden. Arrangementet retter seg både mot bransjene og publikum – så her har du en unik sjanse til å se designere og håndverkere «in action»!

Håndverk+ vil rette fokus mot tradisjoner, metoder og teknikker, og på den måten skape nye muligheter for videreføring av håndverket. Ifølge Kirsten Visdal er visjonen at Håndverk+ skal være den fremste møteplassen mellom håndverkere, designere, produsenter og andre kreative medspillere. Og hvem vet hva som kan skje når kloke hoder møtes? En ting er sikkert, vi trenger flere bein å stå på når oljen tar slutt, og dette er bransjer som står klare til å ta over stafettpinnen.

Så du denne: Snodige skulpturer og myke omriss

To av dem som skal delta på Håndverk+ er fiolinmaker Ole Jakob Nordheim og designer Falke Svatun. Nordheim utøver det tradisjonelle håndverket under strenge føringer når det gjelder funksjon. Svatuns designprosjekter har ofte historiske referanser, men føles likevel nye og originale. Sammen skal disse ta Nordheims håndverk inn i helt nye design som er aktuelle for en moderne livsstil, og dermed sikre både hans og andre tradisjonshåndverkere en næring også i fremtiden. Vinn-vinn!

Om du tar turen til Vågå i helgen, vil du få et innblikk i historien om gammelt håndverk, du får muligheten til å delta på ulike foredrag og korte drop in-kurs. Du får også prøve deg som smed og treskjærer, og til og med begi deg ut på fletting av snorer – perfekt for barn! Du får dessuten nyte kunstneren Jannik Abels nydelige treskulpturer, det antropologiske designkontoret Aula viser helt nye produkter og Noidoi flytter verkstedet sitt til Vågå for anledningen. Her er det masse inspirasjon å hente!

Se programmet under:

Det blir en fantastisk helg i Vågå, med feiring av norsk design og norsk håndverk.

Vi skal – vi håper vi sees der!

PS: Følg @handverk_pluss for hyppige oppdateringer og masse inspirasjon.

Treskulptur Jannik Abel.

Byste fra Maria Øverbye.

Einer, lin og strikketøy fra Heidi Bjørnsdotter Thorvik.

Fat i tre fra Silje Nesdal. Bolle i tre med fot fra Frama Kollekted by.

Mugge og skål i keramikk fra Format.

Stol, sidebord og krakk fra Expo Nova.

Skje fra Kneip. Krakk fra Aalto, Vitra.

Asjett og håndkle i lin fra Norway Designs.

Kule i tre fra Superfront.