FWSS med ny butikk i norsk innpakning

Klesmerket Fall Winter Spring Summer har åpnet butikk i Oslo, og innredningen er rålekker - og helnorsk!

Nordisk favoritt
© FWSS

Norske Fall Winter Spring Summer har vært en favoritt blant moteentusiaster siden oppstarten i 2012, og interessen vil neppe avta med det første. Den nylig åpnede butikken i Prinsens gate i Oslo er den perfekte kombinasjon av nordisk mote og interiør, og er det ultimate symbolet på norsk natur og kultur.

For at filosofien til FWSS skulle bevares, har det vært viktig for merkenavnet at dette ble gjenspeilet i designet av butikken.

– Vi har helt fra starten ønsket å innarbeide merkenavnet, altså sesongene, i konseptet. Kolleksjonene til Fall Winter Spring Summer er kjennetegnet av kontrasten mellom minimalisme og det mer feminine og dette har vi også ønsket å gjenspeile i designet av butikken, sier administrerende direktør i FWSS, Linn L. Christoffersen.

De fire sesongene er direkte representert gjennom treverk og grønne planter for de varme årstidene, stein og stål/aluminium for de kalde.

Les mer om FWSS på Costume.no

Norske materialer
© FWSS

For å spille på merkets norske opprinnelse, har de brukt mest mulig norske materialer.

–Vi har vært så heldige å samarbeide med Nordens ledende produsent av naturstein, norske Lundhs, om leveranse av stein til gulv og vegger. Vi har for det meste benyttet Larvikittstein med blå bunnfarge og mellomstore blå og sølvgrå krystaller. Den har vi brukt som gulvflis og lagt i fiskebensmønster hvor flisene har forskjellige overflatefinisher som gjør at steinen fremstår i forskjellige fargetoner og skaper dybde og bevegelse. I tillegg har vi benyttet enkelte andre steintyper for å skape mer liv og spill i overflaten, forteller Linn.

Få designnyheter rett til din innboks med vårt nyhetsbrev.

Oslo-jenta
© FWSS

De sterke kontrastene er ikke bare en gjenspeiling av norsk natur, men også den kule Oslo-jenta. Blandingen av forskjellige materialer, i tillegg til spillet mellom det varme og kalde, representerer nettopp dette.

– Våre kolleksjoner er sterkt inspirert av «Oslo-jenta» og måten hun lever sitt liv. I denne jenta ser vi femininitet blandet med edge og evne til å mikse forskjellige stiler i én. I tillegg er hun naturlig nok praktisk, Oslo-været tatt i betraktning, sier Linn.

Harmoni
© FWSS

Det har vært viktig for brandet at butikken gjenspeiler det universet som de ønsker å kommunisere, derfor har de samarbeidet tett med det danske arkitektfirmaet Form3 som står for innredningen.

– Konseptet og utformingen av butikken har blitt til gjennom et tett samarbeid mellom Form3 og FWSS. Det har vært aktiv sparring og skisser og ideer har blitt sendt frem og tilbake, forteller Linn.

Besøk butikken i Prinsens gate 22 i Oslo.

Konseptbutikken Sanatorium på St. Hanshaugen i Oslo gir en opplevelse helt utenom det vanlige.