Finn din favoritt blant de varme nyhetene

Her er våre peisfavoritter - til nytte og hverdagsmeditasjon.

Rent design
© Produsenten
Spesialtilpassede løsninger er enklest å få til hvis du har mulighet til å bygge en ny vegg. Architecture fra Brunner har en enkel og flott design, her med en innsats på 53 x 166 cm. Pris på forespørsel, Varmefag.

Moderne tradisjon
© Produsenten
Anderssen & Voll, som ble kåret til Årets designer i Bo Bedres designpris, har sammen med Jøtul laget en tidløs og rentbren- nende støpejernovn med skikkelig panoramainnsyn til flammene. Designen er uten unødvendig pynt og ornamentering, det liker vi. F 305 B i svart lakk, 15 490 kr, F 105 B WHE i hvit emalje med kleberstentopp på hovedbildet, 18 180 kr.

Luksus med marmor
Peiser med innebygd brannvegg er en enkel løsning når det ikke er lagt opp til peis i rommet fra før. Lisboa i hvitt, fra 20 900 kr, Osaka i sandblåst marmor, fra 25 800 kr, Nordpeis.

På en snurr
© Produsenten
Den slanke Rais Hera-peisen med dreiesokkel kan vendes mot ulike deler av rommet. Praktisk om den står mot en rett vegg! Fra 19 400 kr, Varmefag. Tips og triks! Velger du en peis med integrert brannvegg, kan du plassere den hvor du vil.

Tilfør nye former til stuen
© Produsenten
Den runde formen er alltid aktuell, og Conturas 500-modell har nesten rukket å bli en klassiker. Nå har produsenten gitt den en liten ansiktsløftning med nye former, farger og overflater. Fra 16 900 kr, Varmefag.

Slanke linjer
© Produsenten
Det finnes heldigvis peisovner i god design som er enkle å plassere og ikke koster all verden. Den slanke modellen TT 30 fra TermaTech med glassplater i sidene passer i de fleste rom. 12 990 kr, Varmefag.

Varmende kleberstein
© Produsenten
Den lekre peisløsningen Contura i51 kommer i svart stål og kleberstein. Full peisløsning, fra 34 900 kr, innsats, fra 28 900 kr, Varmefag.

Et naturlig midtpunkt
© Produsenten
En bred gasspeis kan også fungere som romdeler. Wanders' Dante fås med fem glassplater, fjernkontroll med termostat og klokke, og du kan velge hva du vil «brenne», fra diamanter til vedkubber. Joda, diamanter varer evig, men vi holder en knapp på steiner eller tre. 34 690 kr, Varmefag.

Tenn peisen med app
© Produsenten
Denne gasspeisen kan styres med en app for smarttelefoner. Vi liker tanken på å slippe nok en fjernkontroll, pluss at den har et system som automatisk styrer flammene og dermed reduserer forbruket opp til 50 prosent, ifølge produsenten M-Design. Luna Diamond1600 DC, 41 490 kr, Varmefag.

Ta hjørnepeisen tilbake
© Produsenten
Det lave brennkammeret og den fine benken rundt minner litt om den tradisjonelle hjørnepeisen, men i en stram, moderne form. Denver, fra 40 825 kr, Nordpeis.

Ild på kjøkkenet
© Produsenten
Hjørnepeisen fra Rais er en innsats med glassdør laget i et helt stykke. En fin modell hvis du vil dele kosen på flere! Q-Be, fra 33 000 kr, Varmefag.

Selvrensende glass
© Produsenten
Det trengs ikke en åpen peis når innsynet til flammene er så godt som her. F 520 har selvrensende glass og god plass til ved i sokkelen. 24 990 kr, Jøtul.

Fullt innsyn
© Produsenten
Danske Rais' lekre Visio-peiser er utstyrt med hevedør, som gjør at du kan fyre med døren igjen eller åpne opp for litt høyere volum på knitringen. Med Visio 3 kan du til og med nyte flammene fra tre vinkler! Visio 1, fra 40 000 kr, Visio 3 som vist under til venstre, fra 44 000 kr, Varmefag.