© Veslemøy Vråskar

Dette designskapet kan bidra til å redde regnskogen

Vil du både støtte søndagens TV-aksjon og få et lekkert designmøbel på samme tid? Det kan du!

Da svenske Superfront – som designer dører, topper, ben og håndtak til Ikea-skrog – hørte at inntektene fra årets TV-aksjon skulle gå til Regnskogfondet, var de ikke i tvil om at de ville bidra.

Vi vil oppmuntre folk til gjenbruk av det som allerede eksisterer i stedet for å kaste det. På den måten blir energiforbruket lavere enn ved å produsere et helt nytt møbel, sier Monica Born, en av Superfronts gründere.

Selskapet har invitert tre norske stylister til å komponere et skap hver - som alle blir auksjonert bort via Blomqvist under TV-aksjonen førstkommende søndag. Pengene går direkte til Regnskogfondet.

Per Olav Sølvberg har designet et skap som er tidløst og maskulint, og som han selv kunne tenke seg å ha i sin stue. Foto Veslemøy Vråskar

Stylist Per Olav Sølvberg henter all sin inspirasjon fra naturen, og synes årets TV-aksjon har et helt perfekt fokus.

– Vi har et kollektivt ansvar for å redde regnskogen. For noen år siden så jeg et TV-program om hvordan stammene som bor der lever sitt liv, og det gjorde uslettelig inntrykk på meg. Årets TV-aksjon jobber tett sammen med nettopp menneskene som bor der. Det liker jeg, sier han.

Nina Holst elsker kontraster og har derfor mikset det eksklusive med det naturlige og enkle. Foto Veslemøy Vråskar

Nina Holst, som står bak en av Norges største interiørblogger, Stylizimo, er redd vi ikke har tatt innover oss de alvorlige følgene avskogingen av regnskogen får for oss og våre fremtidige generasjoner.

– Det er forferdelig trist at milioner av mennesker mister hjemmene sine, og at unike dyr og planter forsvinner for alltid. Vi har alle nytte av regnskogen, og derfor også et ansvar for å redde den, sier hun.

Kråkvik & D'Orazio
© Veslemøy Vråskar

For stylistduoen Kråkvik & D'Orazio handler god design ikke om en vakker gjenstand innpakket i en merkevare, men om det enkle og varige med en tydelig bevissthet til materialer og produksjon. Foto Veslemøy Vråskar

Både Jannicke Kråkvik og Alessandro D'Orazio har selv vært medlemmer av Regnskogfondet i mange år, og tenker miljø i alt de gjør.

– Alle vet at regnskogen lider. Alle tenker at de burde gjøre noe med det, men ikke alle vet hvordan. TV-aksjonen er en fantastisk mulighet til å nettopp støtte og bidra til en bedring, sier de.

Duoen har alltid hatt en forkjærlighet for det enkle og rene, og har designet et skap som reflekterer dette. Fronter i mdf står i en interessant kontrast til de hvitlakkerte bena og toppen i marmor.

– Et slikt skap passer inn i alle hjem og er et fint utgangspunkt til å samle sine favorittobjekter til et eget personlig stilleben, sier Jannicke og Alessandro.

Drømmer du om å få ett av disse skapene hjem til deg? Klikk deg inn på nettauksjonen hos Blomqvist og by alt du kan – så redder du noen kvadratmeter regnskog i samme slengen.