Les også

Lysestake

ARVESØLVET

UNIKT DEKKETØY:
UNIKT DEKKETØY:

Stavanger-baserte Odd Standard samarbeider tett med noen av landets fremste kokker for å høyne totalopplevelsen av måltidene som serveres. 

© Odd Standard

Smaksforsterkerne

Odd Standard serverer innovativt dekketøy av keramikk, glass, tre og papir som gir alle vann i munnen.

24. oktober 2018 av Cecilie Molvær Jørgensen

Etter mange år sammen hos Figgjo, tok Constance Gaard Kristiansen og Tonje Sandberg med seg drøssevis av erfaring og startet sin egen lille mikrofabrikk i hjertet av Stavanger. De hadde nemlig forstått at kokkene trengte noe mer enn «kjedelig» hvitt porselen å vise frem verkene sine på – ja, for vi snakker nesten kunst, ikke sant?

Odd Standard
HÅNDVERKSDUO:

Constance Gaard Kristiansen og Tonje Sandberg jobber i skjæringspunktet mellom kunst og redskap, og leverer iøyenfallende dekketøy som gir oss vann i munnen.

© Marie von Krogh

Ingen kimser av viktigheten av å spise med øynene, så damene tok utfordringen, og nå, fire år senere, leverer Odd Standard dekketøy i keramikk, tre, glass og papir til noen av landets ypperste restauranter og utvalgte butikker.

forrett på vakkert dekketøy fra Odd Standard
TIL Å SPISE OPP:

Råvarenes farger og komposisjon blir ekstra vakre på ditto vakkert dekketøy. 

trefjøl og glass fra Odd Standard
MATGLEDE:

Suppe og brød servert på nytt vis med trefatet Woody og glassbeholderen Melt.

© Odd Standard

I tillegg til sitt eget standardsortiment – som selvfølgelig ikke er dét – liker de også å eksperimentere med former og materialer, og lager unikaproduksjoner for å se hvor langt de kan ta serveringskonseptet. Og det er langt, skal det vise seg: Hva med et pinnestativ til å henge skinke eller tørrfisk på? Eller et slags deformert eggeglass, akkurat stort nok til å romme en liten munnfull av ett eller annet? 

kunst og keramikk fra Odd Standard
KUNSTVERK:

Hva ville du servert i disse? Pinnestativet Juniper kan kles opp med skinke – blant annet.

© Odd Standard

Heldigvis er dette bare forretten, vi er klare for full meny! Se enda mer av deres univers på oddstandard.no og finn dine favoritter i nettbutikken!

prisvinnende kunsthåndverk fra Odd Standard
PRISVINNER:

Pedestal Plate, et slags deformert eggeglass, vant tittelen Årets kunsthåndverk under Bo Bedre Designpris 2018. Les juryens begrunnelse her!

Kanskje du også er interessert i...