De fineste designnyhetene

Vakre møbler, nydelig glass og kunst verdt å se. Få med deg det viktigste - akkurat nå!

Molekylært
© Produsenten

Lampeskulpturen Atomic har fire runde spoter i messing og aluminium, og har en abstrakt organisk form. Dette er noe helt nytt og spennende fra portugisiske Delightfull. 16 643 kr, delightfull.eu.

Godstol
© Produsenten

Saddle er en ny stol fra trioen bak AWAA: Christoffer Angell, Øyvind Wyller og Simen Aarseth. De viste den for første gang i 2012, men nå er den endelig i produksjon i vakkert kjernelær. 18 500 kr, slaake.no.

Politisk poeng
© Produsenten

Krakken Georg fra Skagerak har fått et lite opplag med selskinn fra Grønland. Selskinnet er et 100 prosent bærekraftig materiale, ettersom skinnet i produksjonen er fra den danske bestanden på Grønland, og dermed avgiftsbelagt. Christina Liljenberg Halstrøm står bak designen. 3895 kr, Skattekammeret.

Lavmælt harmoni
© Produsenten

Still Vases er munnblåste vaser designet av Nick Rennie for Normann Copenhagen. Små variasjoner i teknikken gir vasene liv. Fra 399 kr.

Skyline
© Produsenten

Hylleseksjonen Metropolis er designet av den unge italienske formgiveren Giacomo Moor for Post Design. Dette er et håndlagd møbelsmykke i valnøtt og smijern, som er nummerert og signert. Størrelsen er hele 302,5 cm lang, 43,5 cm dyp og 120 cm høy. Superlekker! Pris på forespørsel, store.memphis-milano.com.

Tykkhudet
© Produsenten

Sofaen Tactile er designet av Vincenzo De Cotiis for Baxter. Den italienske produsenten bruker kun skinn fra dyr som har beitet fritt, noe som gir en fantastisk kvalitet og et levende uttrykk i skinnet. Herlig – med heftig pris: 113 740 kr, Christians.

Hverdagsglass
© Produsenten

Munnblåste krukker fra India, i farget borosilikatglass med kork- og rosetrelokk, er ny vakker design til et typisk hverdagsprodukt. Tiipoi er et nytt merke fra londonbaserte Spandana Gopal. 325 kr, tiipoi.com.

Kunst
© Produsenten

In Full Light er en retrospektiv utstilling av portrett- og motefotografen Herb Ritts' (1952–2002) kjente og ukjente bilder gjennom hans karriere. Verkene fra 80- og 90-tallet kan oppleves på Fotografiska i Stockholm, frem til 15. februar.

Bord på skinner
© Produsenten

Bordserien Recipio startet som et lite nattbord, men vokste seg raskt til å bli en hel familie av bord i ulike størrelser. Her har stolen Fulgens også fått plass, og alt er designet av selveste Antonio Citterio. Vakre mørke fargenyanser i fine materialer preger som vanlig produktene fra Maxalto. Fra 17 680 kr, Expo Nova.

Delingspunkt
© Produsenten

Segment Mirror i eik eller valnøtt er et fantastisk bordspeil – eller bare nydelig dekor. Høyde 22 cm. Pris på forespørsel, catherinelouiseaitken.co.uk.

Smelteverk
© Produsenten

Den nederlandske designeren Reinier Boschs søken etter den perfekte form ved første møte, har blant annet gitt oss lysestaken Lenfernat i bronse. Et nydelig smykke til bordet. Ca. 2800 kr, chateau­delaresle.com.

Skrinlagt
© Produsenten

Vi blir aldri for gamle til å gjemme skattene våre i bokser og skrin. Vi får akkurat plass til små hemmeligheter i disse nydelige boksene fra Bolia. Finerbokser, 79 kr, runde steintøybokser, 179 kr.

Teppefrelst
© Produsenten

Vi elsker tepper! Og berberteppene er fremdeles øverst på ønskelistene vår. Bolia har laget noen superfine nye varianter, 7399 kr.

Kafépause
© Produsenten

Vi skaper avslappet kaféstil hjemme med hjelp av Thomas Bernstrands moderne versjon av de klassiske franske kaféstolene. At Blå Station produserer serien Kaffe i stål, betyr at vi kan ta møblene med ut til våren. Stol, 2750 kr, benk, 6000 kr, og bord, 4000 kr, Holedesign.

Hverdagsluksus
© Produsentene

Venstre: Vi vil forme med lys! Designer Massimo Tassone har skapt et arkitektonisk verktøy med LED-lyskilden Flashit for Artemide. Den kan festes slik du vil, og fås i selvvalgte farger, i tillegg til tre, kobber og bronse. 5225 kr, Tannum.

Høyre: Vi elsker rolige og fine morgener. Å våkne opp i nydelig mykt sengetøy, i farger som hjelper oss til å holde lav puls. Aiayu har både materialene og en beroligende fargeskala. Sengesett, 1299 kr, puter, 999 kr, Røst.

En helt fin stol
© Produsenten

Unos Chair er det første produktet den britiske designeren Jasper Morrison har laget for den spanske produsenten Andreu World. Som alltid er hans design i super kvalitet, strippet for unødvendig fjas. 3900 kr, Holedesign.