Danmarks villeste krypinn

Ønsker du en natt på kaja? I Københavns nye bydel får du et rom der utsikt får en ny betydning.

Tvterst på en molo på Nordhavnen i København, står en pensjonert kullkran som er forvandlet til et mildt sagt spesielt hotellkonsept. Konstruksjonen rommer et stort møtelokale, et lite spa, takterrasser og, helt øverst i det gamle kontrollhuset, en utsiktslounge. Og ikke minst: En hotellsuite – kun for deg. Velkommen til The Krane!

Her er alt holdt i mørke og svarte nyanser, som et nikk til kranens tidligere arbeid og fordi det gir blikket full konsentrasjon på utsikten – og utsikt får du for alle pengene!

Bak prosjektet står entreprenør Klaus Kastbjerg og arkitekt Mads Møller fra Arcgency. Førstnevnte har vært primus motor for andre spennende prosjekter i havneområdene i byen, som det relativt nye, hippe byområdet Papirøen.

Mens du er her, sjekk ut København-guiden vår i tillegg!

Se an været og velg om du tar stellet ute eller inne. Armaturene er fra Vola.

Du kommer inn i kranen via trapper som tar deg fra sone til sone. Først kommer du til møterommet, et stort glassbur med utsikt i alle retninger, inn over Nordhavnen og ut mot Øresund. Noen få trinn leder videre opp til den lille spaavdelingen hvor du kan få behandling, eller om du skal overnatte kan massasjebenkene bli forvandlet til to badekar, slik at du kan nyte et bad med fantastisk utsikt.

Trappen tar deg så videre opp til selve suiten – en stor etasje, innredet med en seng, en liten stue, en godt utstyrt bar, et lekkert bad og et liten terrasse med boblebad. Til slutt kommer du til det som var kontrollhuset, nå en lounge med utsikt, der du kan kjenne roen senke seg og pulsen falle. Interiøret er luksuriøst, på subtilt og skandinavisk vis. Kun det nødvendige har fått plass.

På en dagseng i skinn i det tidligere kontrollrommet kan man senke skuldrene og nyte utsikten over havnen.

– Fokuset har vært å skape stemning. Naturlig lys påvirker oss og helhetsopplevelsen i et rom. Så vi valgte materialene etter hvordan lyset speiler seg i overflatene. Utsikten til vannet er hovedattraksjonen, og utgjør 80 prosent av opplevelsen. Om sommeren har vi sol fra fem om morgenen til ti på kvelden, og lyset her langs kysten er mykt og fint. Og om det stormer, blir det også en fantastisk opplevelse, forklarer arkitekten.

Spaavdelingen fungerer som en filial til spakjeden Amazing Space. Her kan du bestille deg behandling eller nyte et bad med utsikt i badekarene fra Duravit.

– Normalt når du bor på hotell skjer det tusen ting, men man er jo faktisk på hotell for å koble av fra stress. Her kan du finne ro og fred. Hvor utsikten er kunsten, sier Kastbjerg.

Motorrommet er blitt et hotellrom hvor du kan være helt, helt alene. Kun en seng, et spisebord, en bar, et minikjøkken, et utendørs bad og muligens byens beste utsikt, for mer trenger du ikke. Når sengen fra Carpe Diem klappes bort, står et enkelt interiør igjen. Alle flater er dekket med svartbeiset tre fra Dinesen, som reflekterer lyset, og alle møbler er fra Menu.