© Aiayu

Bærekraftig univers åpner i Oslo

Aiayus deilige sengesett og tidløse strikk kommer endelig til Norge!

Minimalistisk, upretensiøst og deilig - der har vi Aiayu, som i disse dager åpner butikk i Oslo. Aiayu har siden 2005 vært en aktør innenfor bæredyktig luksus, og har skapt en univers med fokus på klassiske silhuetter i rene og naturlige materialer. Sengesettene i lin, samt de tidløse skjortene som er perfekte for late sommerdager har lenge stått øverst på ønskelista. Nå har vi endelig muligheten til å shoppe produktene i hovedstaden!

Den nye butikkens design vil reflektere merkevarens grunnpilar - bæredyktighet, i en intim, personlig og arkitektonisk atmosfære i Grønnegata 1 i Oslo.

  • Jeg føler at de norske verdiene har en sterk forbindelse med det vi jobber for i Aiayu. Nordmenn elsker naturen, de liker god kvalitet og setter håndverk høyt. Sammen har vi en kjærlighet for både planeten, menneskene og god kvalitet, noe som gjør oss til en match. Produktene våre er inspirert av naturen og er laget av naturlig fiber, uten å skade verken miljøet eller kulturer, forteller Maria Glæsel, som er direktør og partner i Aiayu.

Åpenhet er en stor del av merkevaren, noe som gjør at de er lette å like. Materialene bearbeides og forfines lokalt i sertifiserte fabrikker - lamaullen i Bolivia, den økologiske bomullen i India, kasjmiren og yakullen i Nepal. De tar i bruk organiske og bæredyktige materialer, som tre, messing og betong, samt å gjenbruke rester fra produksjonen. Visste du at den samme økologiske bommullskanvas brukt i kleskolleksjonen sys om til prøveromsforheng? Eller at restene fra produksjonen av sengetøyet får nytt liv som gavebånd?

© Aiayu

Maria kan fortelle at de mest solgte produktene er HEATER OG PAUL, som er to ulike puter. Begge er laget av lamaull, og er svært populære - særlig for nordmenn som er glad i tidløst design.

  • Når det kommer til strikk, vil jeg tro at både BRIGIDA, JUNA og RIVER er produkter som kommer til å slå an her til lands. De er perfekt for det norske klimaet, og kan brukes både sommer og vinter.

Butikken i Grønnegata vil huse hele merkets sortiment, bestående av både 'ready to wear', home og loungewear.

  • Butikken som åpner førstkommende onsdag er designet av SPACE Copenhagen, som har stått for utformingen av blant annet Aiayu-butikken i København, Noma og Howard Hotel i New York. De er absolutt best på sitt felt.

  • Sammen har vi valgt bærekraftige materialer som betong og norsk tre. Butikken skiller seg ut fra alt annet vi har gjort, kan Maria røpe.

Les også: Vitras nye adresse i Oslo