Årets fineste lampedesign

Vinneren av Northern Lighting Design Awards er kåret.

Ung vinner

For fjerde gang har Northern Lighting kåret en vinner av Northern Lighting Design Awards. For første gang var det mulig for studenter å delta i konkurransen, noe som resulterte i at det var nettop en student som gikk av med seieren. Av de 120 påmeldte designerne, var det den finske jenta Hannakaisa Pekkala som vant med sin fantastiske lampeserie Symmetri. Årets vinner er bare 21 år gammel og studerer møbeldesign på Lahti University of Applied Sciences.

Enkelt konsept

Vinneren har designet en lampeserie som består av tre forskjellige former; firkant, diamant og sirkel. Juryen skriver i sin begrunnelse at «det sterke og grafiske uttrykket i Symmetri er iøynefallende og enkelt å forstå. Konseptet representerer lys på en enkel og dekorativ måte og blir en sentral del i ethvert interiørlandskap».

Mer enn bare en lyskilde

Avhengig av lyspæren, kan de lekre lampene kaste lys over et større eller mindre område av et rom. I tillegg til å fungere som lyskilde, er lampene svært dekorative, og kan settes sammen på forskjellige måter for en personlig 'touch'.

Vi elsker det moderne og rene designet, og gratulerer den unge vinneren med seieren av årets lampedesign 2016.