8 hete interiørtrender for 2017

Mørkere paletter, frodigere former og mer tekstiler er noen av de spennende trendene vi ser for 2017. Få oversikten over alt som er nytt på interiørfronten!

1. Lune og vågale farger
© Jotun og Studio Pepe

Mørkere, varmereog mer vågale. I år har vi sett mye modig og overraskende fargebruk – i mote- og i designverdenen. Og fargefesten fortsetter!

Vi vil se flere vågale grep med maling, som todelte vegger, og monokrome rom hvor gulv, listverk og tak også blir fargesatt. Og møblene, tekstilene og detaljene slipper selvfølgelig ikke unna.

Rødt, rosa, gult og brunt er de heteste trendfargene (bokstavelig talt). Men resten av paletten er også aktuell. Alt er lov ... så lenge nyansene er litt skitne og sære, da!

Disse fargekombinasjonene gjør hjemmet ditt unikt!

Til venstre: Jotun inspirerer oss tll å velge to farger på en og samme vegg. Tar du utfordringen?

Til høyre: I møbelbutikken Spotti Milano er det rustrødt som gjelder.

2. Myke tekstiler i fleng
© Layered Interior og Menu

Karakterfulle og myke tekstilerer tilbake for fullt i våre moderne hjem. Vi skaper den trygge hulefølelsen, med noen ekstra puter i sofaen, polstrede møbler i velur eller mønstrede tekstiler, lange gardiner, vegg-tekstiler og rufsete gulvtepper.

Se for eksempel disse 25 lekre gulvteppene!

Når vi skal forvandle et sterilt hjem til en trygg base med personlig karakter, gir tekstiler og farger god effekt. Se etter spennende mønstre, vakkert håndverk og deilige teksturer, og sett det sammen etter egen smak, gjerne i lag på lag.

Til venstre: 70-tallets rufsete tepper er tilbake! Kast deg på teppetrenden og få kul luksusfølselse og varme på én gang.

Til høyre: Lange gardiner gir en lun følelse – og du slipper å legge dem opp ...

3. Dekadente detaljer
© Bottega Nove og Louise Roe

Iøynefallende objekter som oser av feminin dekadanse vil vi se mer av i hjemmet anno 2017 – i form av vintageskatter eller nye designperler.

Materialer som fløyel, messing, marmor, speil og glass, samt søte pasteller, blir brukt for å gjøre harde interiører mykere og mer eventyrlige.

FÅ DE BESTE stylingtipsene og trendnyhetene i nyhetsbrevet!

Estetikken skyver funksjonen til side og løfter frem magien i hverdagen vår. Vi lar oss forføre, og sier ja takk til mer hverdagsglam!

Til venstre: Porselensfliser formet som fuglefjær, Bottega Nove.

Til høyre: Lyserosa gardiner, messing, fasettslipt krystall og marmor fra Louiseroe.dk.

4. Ny og myk minimalisme
© Formafantasma og Lightyears

Asymmetriske, myke og overraskende. Minimalismen står som en påle, men kommer stadig til uttrykk i nye former. Nå utfordres det strenge og grafiske av en slags stille poesi av underfundige
former og odde proporsjoner.

Vi hyller det tidløse og ukompliserte formspråket som gir ro i sjelen og fred i sinnet, men vil allikevel ha noe spennende å se på.

Til høyre: Studio Formafantasma har dratt tilbake i tid for å finne tidløshet. Acquedotto-kannene er inspirert av funn fra Romerriket.

Til venstre: Gam Fratesis nye lampe, Suspence, har en enkel form, men er allikevel full av karakter. Lightyears.dk

5. Industrielle materialer
© Vitra.no og Nils Stensrud.no

Brutale og rå materialer overlever uten å poleres, og møbler skal helst ligne prototyper som er hentet rett ut fra verkstedet. Røffe i kantene, ujevne i overflatene og med en ærlig design som ikke levner noen tvil om hvordan det er konstruert.

Plutselig forstår vi tingene våre bedre, og får et nærere forhold til dem. Og da er det bra at det er solide saker, da. Slik at de kan bli hos oss til evig tid!

Til venstre: Brødrene Bouroullec har laget vasen Nuage av aluminiumsrør i ulike høyder. Vitra.no

Til høyre: Turntable, designet av norske Nils Stensrud, er laget av resirkulert aluminium. Nilsstensrud.no

6. Stein i alle former
© Studio David Thulstrup og Lex Pott

I tillegg til hvit og farget marmor, vil vi garantert se flittig bruk av terrazzo, samt diverse andre bergarter og edelstener. Vi fascineres av de organiske strekene i marmorering, og steiners tilfeldige omriss.

Det stemmer helt overens med det vi allerede vet, at vi tiltrekkes av det levende og unike, det robuste og varige. Om du har en steinsamling på lur, hent den frem nå!

Til venstre: Blå stein sammen med blå velur er magisk vakkert – og veldig 2017! Studiodavidthulstrup.com

Til høyre: Kunstneren Lex Pott har laget møbelinstallasjonene Fragments, som nærmest vokser ut av steinene.

7. Livet skal leves sakte
© Skagerak og Oslo Design Fair

Stress er ut, sakteliv er in. 2017 er året da du skal ta tilbake stillheten, de tidkrevende ritualene og kanskje børste støv av en gammel hobby.

Og, uansett hvor motstridende det kan høres ut, vil ny, smart og tidsbesparende teknologi hjelpe deg på vei. For noe må effektiviseres for å rydde tid til det vi har lyst til å gjøre.

Nå skal kjøleskapet selv sørge for at matvarene blir levert på døren. Slik at vi kan dra rett hjem og klimpre på pianoet ... eller hva det måtte være.

Til venstre: Det enkle og moderne livet, i nærhet til naturen, er portrettert i Skageraks katalog for 2017.

Til høyre: «Hverdagsritualer» er temaet for neste Oslo Design Fair (25.–28. januar).

8. Botanikk i boligen
© Evergreen og Kristina Dam

Planter og blomster er heltene i interiøret, og fyller hjemmene med liv og harmoni. Plantene blir stadig større (nå skal hele trær inn i stuen!), og nye møbler designes for og med planter. Botanikken vil prege smått og stort: alt fra fiffige vaser, til monumental arkitektur.

Og den viktige bonusen: Disse vekstene minner oss om hvor nødvendig og vakker naturen er, og gjør oss mer miljøvennlige. Go green!

LES MER: Se trendekspertenes spådommer for interiøråret 2017 hos BoligPluss.

Til venstre: Den nye boken Evergreen bugner av inspirasjon og nyttige gartnertips. Gestalten.com

Til høyre: Botanic Storage, et nytt møbel skreddersydd til de kjære plantene våre. Kristinadam.dk