50-tallets eleganse er tilbake

Få 50-tallets eleganse og kvalitet, med sofistikerte farger og kvalitetsmaterialer.

Tilbake til femtitallet
© Produsentene/Christian Brun

Elegante bølger fra femti- og sekstitallet slår mot oss akkurat nå. Både materialer og farger fra den klassiske perioden minner om tider som har vært. Se våre moderne femtitallsfavoritter!

Sennepsgul trendfarge
© Christian Brun

Den mettede, sennepsgule fargen har vært i både motebildet og på interiørfronten en stund allerede, og sender tankene til de solide 50-tallsmøblene i kraftig ullstoff.
Tosetes sofa med hodebrett i serien Suita, fra 40 835 kr.
Puter fra 1200 kr, Vitra.

Plantebordet er tilbake
© Offect

Dette søte plantebordet gir oss skikkelige retrovibber. Offectlanserer serien Oasis som setter fokus på bruken av grønne planter i rom. Flere designere har bidratt til Oasis-serien. Dette bordet er laget av Claesson Koivisto Rune.

Skaugum bestikk
© Christian Brun

Det klassiske Skaugum-bestikket har vært i produksjon i Norge siden 40-tallet. Dette har skaft i palisander, og bør derfor ikke vaskes i oppvaskmaskin. Finnes også i teak og sort eller hvit plast.
Gavesett med 18 deler, 3150 kr, Pur Norsk.

En moderne sofaklassiker
© Fritz Hansen

Den store sofanyheten fra produsenten Fritz Hansen er designet av den spanske stjerne-designeren og kunstneren Jaime Hayòn, og har klare retrovibber. Favn står godt på egne ben, men viser tydelige familiære bånd til Arne Jacobsens Fritz Hansen-stoler Egget og Svanen. De runde formene er trukket med ulltekstil, som smelter sammen med de elegante stålbena. Den vakre skulpturelle formen byr også på en uovertruffen komfort. En fremtidig klassiker er født!
B 221 cm, Fritz Hansen.

Gameldags tevogn
© Kallemo

Den svenske designeren Anna Kraits har designet en tevogn med friske fargedetaljer. Vi elsker det lekne uttrykket på dette gammeldagse møbelet. Fra Kallemo.

Futuristisk lampe
© Christian Brun

Lampen Binic minner oss om 60-tallets futurisme. Da ville den kanskje vært knall oransje, men den oppdaterte lampen fås i mange farger, blant annet denne femtitallsinspirerte mosegrønne varianten. Lampen er designet av Ionna Vautrin for Foscarini. 1218 kr, Expo Nova.

Få 50-tallsstilen enkelt og kjapt
© Christian Brun

Med noen enkle småting får du lett den oppdaterte 50-tallsstilen.
Vasene er designet av Finnsdottir, og koster 700 kr per stykk hos Norway DesignsRespateks og grafisk mønster gir de riktige retrovibbene på skjærebrette og spisebrikkene laget av svenske Barbro Tryberg Boberg. De koster 200 kr per stykk på DesignTorget.

Lappeteppe på gulvet
© Kasthall

Gunilla Lagerhem Ullberg har kalt opp det herlige teppet Karin etter sin mormor som elsket å hekle. Men ikke la deg lure, heklelappene er bare trykket på! Fås i to fargevarianter, og er utført i ull og lin. Fra Kasthall.

50-talls designstol
© Stouby

I loungestolen Frost ser man virkelig hvor stor påvirkning 50-tallet har på møbelbildet akkurat nå. Den kule stolen har det riktige stoffet og teksturen, flotte treben og en dus og retro rosafarge. Det er den danske designerduoen FurnID som har laget Frost for Stouby.

Retro magasinholder
© Christian Brun

De luftige magasinholderne i stålnetting hadde fast plass ved siden av fars lenestol. Nå er de kommet i mer feminine varianter, og inneholder like gjerne glansede magasiner.

Magasinholder, 229 kr, Åhléns.

50-talls pastell
© Christian Brun

Lite sier mer 50-tallet enn pastellfarger på kjøkkenet.

Pastellmalte mortere i stein, designet av Åsa Eriksson. 325 kr for liten, 435 kr for stor, DesignTorget.
Yndige skåler designet av Margit Seland. Fra 315 kr til 480 kr, Norway Designs.

50-talls spisestoler
© Christian Brun

Polstrede stoler med mørkt treverk er tidløse 50-tallsklassikere. Denne stolen heter passende nok Grace. 11 154 kr, Poliform/ Expo Nova.

Retrotapet
© Christian Brun

Tapet i femtitallets farger er ikke noe for hele rommet, men kan gi en flott effekt på en vegg, eller bare som et panel.

Gracewood tapet, 530 kr pluss frakt, Ferm Living.