10 favoritter fra Ikeas Stockholm-kolleksjon for 2017

Nydelige rottingmøbler, lyst tre og fløyelsmyke sofaer i dype farger – her er våre utvalgte godbiter fra den nye Stockholm-kolleksjonen til Ikea!

Skandinavisk modernisme
© Produsenten

Når Ikea lanserer en ny Stockholm-kolleksjon, er vi alltid spente. Den første Stockholm-kolleksjonen dukket opp i 1984, og fellestrekkene har vært fokus på skandinavisk modernisme og god kvalitet i både design og materialer.

Den nye kolleksjonen er i salg fra 7. april. Stockholm-serien består av 47 produkter og har utrolig mye lekkert å by på – med særlig vekt på at hverdagslivets tempo nå skal skrus ned et par hakk.

Får du for eksempel ikke lyst til å kroe deg i denne deilige sofaen? Den nye modellen er designet for sofakos døgnet rundt, en tanke som rimer godt med trenden om at livet nå skal leves laangsomt.

Komfortabel og fleksibel sofa
© Produsenten

Den nye sofaen fra Ikea Stockholm er i myk fløyel, og kommer i oransje, mørk blå og mørk grå. Setene er dype, noe som gjør den komfortabel å sitte i, mens de løse putene gjør bruken mer fleksibel.

– Jeg ville lage en ekstra stor sofa med plass til hele familien samtidig, sier designer Ola Wihlborg.

Sjekk også ut våre 24 favorittsofaer akkurat nå!

Sofaen fås både som 3-seter til 14 995 kr (B228 x D112 x H72 cm) og som 2-seter, 9995 kr (B160 x D112 x H72 cm).

Praktisk puff
© Produsenten

Ikea har laget matchende puffer i det samme fløyelsmaterialet. De er fine i fasongen, og flate nok på toppen til at du kan plassere et brett stødig. Dermed kan de brukes både som småbord og sittemøbel, helt i tråd med den mer fleksible møbleringen som er i tiden.

Puffen kommer i mørk blå, oransje og mørk grå og koster 1295 kr.

Disse februarnyhetene fra Ikea får du tak i allerede nå – se favorittene hos BoligPluss.

Skap i naturmaterialer
© Produsenten

Her er Stockholm-kolleksjonens ultimate godbit: En nydelig rottingskap med et lyst og lett uttrykk, som vil være et fint tilskudd til enhver stue eller soverom.

Naturmaterialer og et håndlaget preg er viktig i denne serien, og dette skapet er ikke noe unntak. Skapet er laget av rotting, massiv ask og furu. En praktisk detalj er de skjulte magnetene som holder dørene på plass.

Pris: 3495 kr. Mål: B93xD45 cm, H122 cm.

Samarbeidet med håndverkere
© Produsenten

Rotting-innslaget i Stockholm inkluderer også en lenestol med fløyelsputer i hvitt eller mørk grått.

– Det å utvikle rottingprodukter er en veldig annerledes prosess sammenlignet med vanlig Ikea-produksjon, der alt handler om rette kanter og rask flyt i en supereffektiv fabrikk. Rotting handler mye mer om å jobbe med håndverk og mennesker, sier designer Nike Karlsson, som samarbeidet med indonesiske håndverkere om å lage rottingproduktene.

Stolen koster 1495 kr, mens putesettet koster 800 kr.

Flettet sofabord
© Produsenten

Sofabordet i rotting, askefiner og furu er det siste produktet i rotting-familien i 2017-kolleksjonen. Den flettede bordplaten skaper et fint spill, og gir det ellers så stilrene bordet en fin og naturlig struktur.

Bordet kommer i to bredder: B100 cm koster 895 kr, mens B160 cm koster 995 kr.

Farget glass i fine blåtoner
© Produsenten

Munnblåst glass er også en stor del av den nye Ikea-kolleksjonen. Farget glass har fått en ny renessanse den siste tiden, og møbelgiganten har valgt å fokusere på blåfarger:

– Fargen på glasset forandrer seg etter lyset og hva du har i det. Det har en håndlaget kvalitetsfølelse som følger med hver enkelt gjenstand, sier designer Gunnel Sahlin.

Glasskolleksjonen består av glass, karafler, vaser, fat og boller, og koster fra 49 kr per del.

Lamper i stål
© Produsenten

Et lite innslag av forkrommet stål gir en fin kontrast til produktene i tre, fløyel og glass. Ikea Stockholm byr nemlig også på to nye lamper – denne bordlampen (449 kr) samt en stålampe (649 kr). Lyset peker både opp og ned, og kan dimmes.

Tekstiler i vakre farger
© Produsenten

Ikea Stockholm består også av ymse puter, stoffer og tepper. Dette teppet har et klassisk mønster og en dypblå farge, og er vevd i 100 % ull. Størrelse: L170 x B240 cm. Teppet koster 1595 kr.

Få flere nyheter – abonner på vårt nyhetsbrev på mail!

Vakre rødfarger
© Produsenten

Teppene i Ikea Stockholm-kolleksjonen er håndvevde, noe som gjør hvert teppe unikt. Dette teppet med fiskebeinmønster kommer i vakre, brente rødoransje toner og koster 1595 kr. 100 % ull, størrelsen er L170 x B240 cm.

Praktiske og vakre brett i tre
© Produsenten

Disse fine brettene får du i enten lys ask eller mørkere valnøtt-tre, og kanten sørger for at ting ikke sklir av. Det største fatet måler Ø51 cm og koster 249 kr, mens det minste fatet er i størrelse Ø26 cm, 179 kr.