Oslo Design Fair med film fra vinterens tendensutstilling

I tillegg til å være en estetisk fremstilling av utstillingen inneholder filmen interessante samtaler rundt hvordan vi kan gjøre personlige valg basert på kunnskap om kvalitet, kulturhistorie og varige verdier.

© Oslo Design Fair

For noen uker siden sto Oslo Design Fair sin halvårlige tendensutstilling klar til å ta imot besøkende, for bare å bli lukket ned av nye corona-restriksjoner rett før åpning. Arrangørene sto igjen med en utstilling ingen kunne se og ble brått nødt til å tenkte nytt for å nå ut til publikum.

Resultatet er nå klart i form av en film med utstillingen som bakteppe, hvor kunst- og motehistoriker og journalist Ragnhild Brochmann gjennom ulike samtaler tar opp tidsaktuelle emner omkring innredning og boligtrender.

På hvilken måte skal man gå frem for å finne ut av hva slags personlig smak man har? Hvordan kan man skaffe seg et levende og aktivt forhold til hjemmet sitt? Og på hvilken måte reflekteres samfunnet i måten nordmenn innreder på nå?

Dette er blant temaene Brochmann tar opp i samtaler med tendensutstillingens kurator Kirsten Visdal, trendanalytiker Jorunn Tharaldsen og mønsterdesigner Kiki Plesner.

Du kan se den spennende og tankevekkende filmen i sin helhet her.