© Magnus Nordstrand / Holzweiler

Holzweiler, Snøhetta og Ali Gallefoss sammen om unikt og lekent butikkonsept

Ønsker at kundene kan komme inn og ha en interaksjon med elementene i lokalet.

– Jeg er så heldig å få være med som en slags mellommann i prosessen med å tegne Holzweilers nye butikk i Bergen. Det føles fint å endelig kunne gi noe tilbake til Norges desidert vakreste by, hvor jeg selv har vokst opp, fortalte vinner av Årets nykommer i BO BEDRE Designpris 2020, Ali Gallefoss, tidligere i år.

Holzweilers nyeste butikk åpnet i Bergen siste uken i april og ligger i Kroepelingården, en art deco-inspirert forretningsgård i Strandgaten 18. Gallefoss har i samarbeid med Holzweiler og arkitektkontoret Snøhetta skapt et unikt og lekent butikkonsept som skal vekke følelsen av at man befinner seg i et kunstgalleri.

© Magnus Nordstrand / Holzweiler
© Magnus Nordstrand / Holzweiler
© Magnus Nordstrand / Holzweiler

Trekker inspirasjon fra det vestlandske landskapet

Konseptet er skapt ut fra et ønske om å skape et varmt og imøtekommende sted hvor kundene kan komme inn og ha en interaksjon med elementene i rommet.

Det er trukket inspirasjon fra det lokale vestlandske landskapet i designprosessen, hvor håndverkstradisjonene kommer til syne gjennom kleshengere og klesstativ i eik som snegler seg gjennom lokalet og forbinder kunstverk laget av Gallefoss.

© Magnus Nordstrand / Holzweiler
© Magnus Nordstrand / Holzweiler

Overraskelse under restaureringen

Et annet element som bidrar til den særegne atmosfæren er det vakre gulvet, som ikke var inkludert i den opprinnelige planen. Under restaureringen ble nemlig det originale fiskebeinsgulvet i teak fra 1930-tallet oppdaget, og viste seg å være for flott til å kassere.

Andreas Holzweiler uttaler på Holzweiler sine hjemmesider at samarbeidet har ført til suksessmerkets hittil vakreste lokaler, og det er en uttalelse vi må si oss enige i.