Gubi åpner nytt konsepthus i Shanghai

Se den fantastiske kombinasjonen av kafé og boutiquehotell.

© Shenzhonghai
© Chaos Programme

Renovert, fredet bygning

Danske Gubi har gått sammen med Beast, et av Kinas ledende livsstilsmerker, og sammen har de skapt et nytt konseptområde i Shanghai.

Konsepthuset er Gubis første utenfor Danmark, og det nye Gubi-huset ligger i en 100 år gammel og fredet bygning på Tao Jiang Road i den franske konsesjonen i Shanghai.

Bygningen er et gammelt herskapshus på 500 kvadratmeter fordelt på tre etasjer, som har gjennomgått en grundig renovering med respekt for den opprinnelige arkitekturen, før den ble gjenoppbygd til Gubi og Beasts nye konsepthus.

Den multifunksjonelle bygningen inkluderer en kafé, en hage, et boutiquehotell med to-roms suiter, et spesielt event-rom og et kuratert utvalg av design og kunst.

Det lokale kinesiske interiørdesignfirmaet Chaos Program var sammen med Gubis designteam ansvarlig for interiørdesignen og skapte en rekke stilige miljøer som demonstrerer hvordan man kan dekorere med Gubis møbler, belysning og andre interiørprodukter.

© Chaos Programme

I første etasje er det en kafé i en vakker uteplass, oppdelt i nivåer, inspirert av den italienske arkitekten Carlo Scarpa og designet for å bevare den originale stilen i den gamle bygningen.

Det er møblert med Nagasaki-stolen og de nye episke bordene, hvor man kan nyte den frodige ville blomsterhagen som det har tatt to år å plante.

© Dirk Weiblen

Vinduskarmene i marmor fungerer som elegante bånd mellom bygningens indre og de grønne utearealene.

© Chaos Programme

Det blandede materialvalget i interiøret, fra den særegne terrazzoen på gulvet til tre, rotting, marmor og travertin, gjenspeiles i Gubis samling.

© Chaos Programme
© Chaos Programme
© Chaos Programme
© Chaos Programme

Tredje etasje fokuserer på det indre av hjemmet, og tilbyr en rekke materialer og taktile opplevelser i form av for eksempel den nye Wonder Sofa, og fungerer også som et rammeverk for å organisere arrangementer og aktiviteter.

© Chaos Programme
© Chaos Programme

I harmoni med den opprinnelige arkitekturen er andre etasje dekorert i ren boutiquehotell-luksus med to suiter designet rundt Stay Bed og Grand Piano Sofa. En rekke salonginnstillinger, inkludert Pacha Lounge Chair og Moon Coffee Table, gir besøkende mye mer enn bare en seng å sove i.

© Dirk Weiblen

Vakkert og gjennomtenkt design beriker livet

I følge Gubi er samarbeidet en forening av to respektive merkevares delte lidenskap for design, kunst og mote som kan tiltrekke seg en ny generasjon kinesiske arkitekter, interiørarkitekter og forbrukere. Samarbeidet gjør det også mulig for Gubi å dra nytte av Beast sin kunnskap om det kinesiske markedet, og en lokal forsyningskjede, med møbelproduksjon og inventar, kan utvikles for å sikre best mulig service.

-Gubi og Beast deler oppfattelsen om at ved å omgi seg med vakre og gjennomtenkt design beriker livet. Vi er heldige som har en så vakker, beskyttet bygning som er grundig renovert til de høyeste standarder. Her kan vi vise frem møbel- og belysningssamlingen vår på best mulig måte, og derved demonstrere Gubis evne til å møblere og dekorere ethvert rom til enhver anledning, sier Gubis administrerende direktør Kenni Riise.

-Beast har vokst fra å være et selskap som spesialiserer seg på blomsterpynt til å være et livsstilsmerke for en ny generasjon i Kina. Gubi, en av våre eldste og viktigste designpartnere for designmerker, har en klassisk og elegant stil som komplementerer Beast perfekt. Det er veldig spennende for oss å presentere et nytt designmål med en innovativ kombinasjon av kafé og boutiquehotell på 15 Tao Jiang Road, sier Amber Shang, grunnlegger av Beast.