Få maksimalt ut av stearinlysene: Gjem restene til denne smarte ideen

I stedet for å kaste de små restene fra stearinlysene som brenner opp, kan du enkelt forvandle de til et helt nytt og eksklusivt stearinlys - helt genialt!

diy stearinlys
© @victoriasvenssonn

Hvis du er en av dem som elsker å ha tent et par stearinlys, så vet du sikkert også hvordan man ofte sitter igjen med masse stearin-stumper når lyset er brent opp.

De fleste av oss ender nok med å kaste restene - men det kan faktisk være lurt å samle på dem!

En ny DIY-trend går nemlig ut på å smelte om stearinrestene til et helt nytt stearinlys - og vi ser den overalt på Instagram.

I tillegg til å utnytte det maksimale av stearinlysene dine, slipper du jo faktisk også å investere i et nytt og stort lys.

Fra rester til nytt lys

Vi har allerede sett hvordan mange smelter om gamle lys til nye flotte og skulpturelle lys ved hjelp av silikonformer - det å smelte stearinlys er nemlig ikke et nytt fenomen i seg selv.

Men det aller nyeste og helt geniale tipset er å smelte restene og helle det direkte i en skål. Det gir lyset et eksklusivt og harmonisk, spa-aktig uttrykk.

Se for eksempel @victoriasvenssonn sitt flotte stearinlys nedenfor.

Smelt restene fra lyset

Hvis du også har lyst til å prøve det nye DIY-hacket hjemme, er veien heldigvis ikke lang.

Dette trenger du

 • 2 kasseroller
 • Vann
 • Rester fra stearinlys
 • Matpinsett
 • Veker
 • Grillspyd
 • En skål. Hvis du ikke allerede har en hjemme, kan du for eksempel finne en på bruktbutikker. Det viktigste er at skålen tåler både varme og ild

Slik gjør du

 1. Fyll en av kasserollene med vann og kok det opp.
 2. Fyll den andre kasserollen med stearinrestene.
 3. Plasser kasserollen med restene ovenfor kasserollen med det kokende vannet, og la stearinen smelte.
 4. Når stearninen er smeltet kan du fjerne de gamle vekene med en matpinsett.
 5. Surr vekene rundt grillspydene og plasser grillspydene på toppen av skålen - det er viktig at veken når til bunnen av skålen. Du kan selv velge hvor mange veker du skal ha i lyset.
 6. Hell den smeltede stearinen i skålen og la den stivne til.
 7. Klipp av den overflødige veken til ønsket lengde - så er lyset ditt klart! Sett lyset eksempelvis på badet for harmoni eller i stuen for litt kos og hygge.