© Foto: Margaret M de Lange / Styling: Kirsten Visdal og Per Olav Sølvberg

Dette bør du få med deg på Oslo Design Fair

Om få dager samles design-og interiørbransjen på Oslo Design Fair. Årets tendensutstilling byr på taktile og sanselige opplevelser.

Onsdag 31. august åpner Oslo Design Fair. Årets tendensutstilling favner de fire viktigste bevegelsene i interiørverden og er kuratert av stylister som jobber med interiør til daglig, impulsene de får i jobben og ved reiser utenlands.

— Temaet for årets utstilling er In between. Med det som utgangspunkt skal vi lage ulike rom av tekstiler levert av tekstilprodusenten Astrid, et materiale med en helt spesiell taktilitet, tekstur, transparens og letthet. Tekstilet vil slynge seg opp og ned, danne gulv, vegger og tak, og på den måten skape foranderlige og sanselige mellomrom som danner rammene for utstillingen, sier stylist Kirsten Visdal.

© Foto: Margaret M de Lange / Styling: Kirsten Visdal og Per Olav Sølvberg

Under Oslo Design Fair kan du blant annet lage din egen stol sammen med Massproductions.

Nytt konsept og faglig program

Nytt av året er Oslo Contract & Furniture Fair, et supplement som gjennomføres parallelt med Oslo Design Fair. I tilknytning til tendensutstillingen vil det også være tre dager med spennende faglig program. Det vil bli fokus på by- og eiendomsutvikling, arkitektur og innredning, i tillegg til tendenser og trender. Konferansier for det faglige programmet er Cecilie Molvær Jørgensen (tidligere redaktør i BO BEDRE red.amn).

© Foto: Margaret M de Lange / Styling: Kirsten Visdal og Per Olav Sølvberg

Dette bør du få med deg

Onsdag 31. august
På åpningsdagen kan du blant annet høre Jarl Bomann, mannen bak den spennende Instagramprofilen @bruksmann, snakke om hvorfor brukte møbler er bærekraftig og hvorfor det er det smart å bruke penger på brukte designmøbler. I tillegg kommer Frida Ramstedt, en av Nordens største innredningsbloggere, for å gi et historisk tilbakeblikk vår skandinaviske designhistorie og fortelle hvordan vi ble verdensledende på funksjonalistisk utforming. Ikke minst gir hun tips på hva som er viktig å huske på når du skal kjøpe møbler.

Torsdag 1. september
Torsdag kommer Jonas Norsted fra Atelier Oslo og snakker om hvilket potensial som ligger i møtet mellom ny og gammel arkitektur, og hvordan fremtidens transformasjonsprosjekter i arkitekturen ikke bare vil være viktige av hensyn til bærekraft, men at det å bygge videre på gamle bygninger vil kunne skape helt nye arkitektoniske merverdier. I tillegg kommer Adam Greco ssom driver GrecoDeco for å snakke arbeidet med deres siste prosjekt, hotell Sommerro på Frogner i Oslo.

Fredag 2. september
Interiørdesigner og stylist, Aina Sollie Steen, snakker om hvem vi egentlig er når vi er hjemme og forteller deg hvordan du skaper ditt drømmehjem uavhengig av stil.

Hele progammet og billetter til Oslo Design Fair finner du her.

Vi gjør oppmerksom på at Oslo Design Fair er hovedsponsor til BO BEDRE Designpris 2022.