Mauren i ny drakt

I år fyller Arne Jacobsen sin klassiske stol Mauren 60 år. I den anledning lanseres en ny versjon og en rekke spennende samarbeider.

60 år med Mauren
© Produsentene

Arne Jacobsen sin Mauren-stol feirer 60 år i år. I den forbindelse lanserer Fritz Hansen en ny versjon av designklassikeren i mørk eikefinér.

Den klassiske stolen var opprinnelig designet for kantinen til legemiddelfirmaet Novo Nordisk i København. Fritz Hansen var skeptisk til å starte produksjonen av møbelet i 1952, men Jacobsen lovet å kjøpe opp hele prøvepartiet selv dersom ingen ville ha stolen. Resten er, som vi vet, historie.

Den nye utgaven av Mauren er på markedet fra oktober 2012.

Unike utgaver
© Produsentene

I forbindelse med jubileet, har Fritz Hansen også donert 25 Mauren-stoler til den engelske kokken Jamie Oliver og hans Better Food Foundation. Organisasjonen jobber for å gi arbeidsløs ungdom en mulighet til å utdanne seg som kokker, og har gitt flere unge en ny start.

Better Food Foundation har i år 10-års jubileum, og lanserer i den forbindelse The BIG Chair Project, hvor flere kjente designere har laget sin versjon av Mauren. Resultatene auksjoneres bort 11. oktober 2012 på Fritz Hansen sitt showrom i London. Man kan også by på de unike stolene online ut dagen i dag, 9. oktober.

Her holder Jamie Oliver stolen med navnet Luvely Grub, signert den engelske designeren Paul Smith.

Rise and Shine
© Produsenten

Cath Kidston, kjent for sin moderne vri på den landlige, engelsk stilen, har designet denne versjonen.

The Burberry Stud
© Produsentene

Om det er seg selv designeren bak Burberry henviser til med sin stoltittel er like uvisst som hvor behagelig den er å sitte på. Stilig er den iallefall, kreasjonen signert Christopher Bailey.

The Hipstamatic Chair
© Produsenten

Denne bildecollagen har Jamie Oliver utarbeidet sammen med fotograf David Loftus.

Fifteen Jouy Bilee
© Produsentene

Emma Tissier, en ny, fremadstormende illustratør og artist med base i Frankrike, har levert dette bidraget.

Truly Scrumptious
© Produsentene

Designeren Julien Macdonald har jobbet for både Chanel og Givenchy, og startet sin egen label i 2004. Beyoncé, Kylie Minogue og Gwyneth Paltrow er uttalte fans - kanskje faller de også for denne?

Paradise
© Produsentene

Designer Matthew Williamson har tatt med seg den bohemske glamouren som vanligvis preger tekstilene hans over i møbelverden med denne psykedeliske varianten.

Production Line
© Produsentene

Denne utgaven er signert den argentinske kunstneren Ricardo Cinalli.

Hand Massaged Petal Chair
© Produsentene

Sarah Burton, Creative Director for Alexander McQeen og designeren bak Kate Middleton sin brudekjole, har laget denne luftige kreasjonen.

Se resten av de unike stolene, og les mer om både prosjektet og auksjonen her.