DESIGNERBESØK:
© Inger Marie Grini

Nerdenes hevn

Øystein Austad har jobbet hardt for integrerte løsninger og detaljer kanskje ingen andre legger merke til i hjemmet sitt. Men resultatet er bedre på grunn av det.

Øystein var tidligere designer og partner i StokkeAustad, og er nå design manager i Flokk. Han bor sammen med designerkjæresten Linn Tale Haugen og sønnen Kasper på snart ett år, på Hasselbakken i Oslo, i en modernistisk terasseblokk i murstein fra 1978–79.

BRUKTKUPP.
© Inger Marie Grini

Hva er et godt hjem for deg?

– Et godt hjem er et sted der man føler seg trygg og faller til ro. Det tar tid å lage et godt hjem. Linn Tale og jeg har akkurat begynt å bygge dette hjemmet, som vi nettopp har totalrenovert. Det vil ta flere år å bo seg inn. Det å sette et personlig preg på hjemmet, med produkter, planløsninger og overflater, er med på å definere et godt hjem. Gode lysforhold er også viktig, synes jeg.

EN PLASS I SOLEN.
© Inger Marie Grini

Hva sier hjemmet ditt om deg?

– Vi liker store allrom, og prioriterer dette. De store allrommene gjør at vi kan ha god plass når vi er sammen som familie, og også ha plass til å ha besøk av familie og venner. Vi har jobbet mye med skjulte og integrerte løsninger, og setter pris på løsninger som sikkert kan bli sett på som for detaljerte, men som nok kommer av at vi begge er industridesignere, og vant til å jobbe i mindre formater der utførelse og detaljering har alt å si.

ROMDELER.
© Inger Marie Grini

Hvordan velger du ting til ditt eget hjem?

– Vi har opparbeidet oss en ønskeliste gjennom flere år, bestående av produkter og møbler vi synes er interessante. Listen er lang, men når vi flytter eller ommøblerer er det lett å velge fra listen for så å se om vi kan finne det til en god pris, eller velge å investere. Vi kan bruke lang tid på å finne disse produktene. De aller fleste møblene vi har, er kjøpt på salg eller på Finn.no.

Har du et favorittmøbel eller -objekt?

– Georg Jensens vannkaraffel, Alfredo Peacock Pitcher. Vi er utrolig glad i den og bruker den hver dag. Den har sterk forminnovasjon og identitet, er veldig praktisk og ekstremt god å helle av. Og så er den passe rar og fin.

FAVORITT.
© Inger Marie Grini
STOLLEK.
© Inger Marie Grini

Hvor er ditt favorittsted i leiligheten?

– Vi er veldig glad i kjøkkenet vårt, som har åpen løsning mot stuen. Det er her vi bruker mest tid sammen som familie. Vi er sosiale, jobber og spiser i dette området.

Hva tenker du om å bo med egen design?

– Det er først og fremst prototyper av realiserte eller ikke-realiserte produkter vi har stående fremme. Jeg er glad og stolt over disse prosjektene, men etter noen år ser man på dem på en ny måte og er ferdig med dem.

GRAFISK ELEMENT.
© Inger Marie Grini

Hva driver deg som designer?

– Som design manager i Flokk, er det veldig tilfredsstillende å være med å utvikle produkter for fremtiden, med tanke på miljø, teknologi, materialer, kvaliteter og innhold. Det å være med i et team med felles mål om noe større, der alle bidrar inn med sin kjernekompetanse, er svært givende.

Hva er din «designsignatur»?

– Jeg har alltid vært sterkere på detaljering og det helhetlige formale enn det tekniske. Sluttproduktet må utrykke normalitet og se naturlig ut, men likevel føles gjennomarbeidet.

Hvorfor designer du?

– Fordi jeg ikke kan noe annet og det er det jeg brenner for.

FRODIG HJØRNE.
© Inger Marie Grini
DRØMMESTOL.
© Inger Marie Grini