© Anderssen & Voll

Anderssen & Voll designer for Mjölk

Fem års vennskap og gjensidig respekt har resultert i «Indoor Gardening Project.»

  • Det begynte med at vi leste en artikkel om Mjölk i Dwell Magazine, der de avslørte at vi var blant deres favorittdesignere. Dagen etter sendte vi en takkemail, og siden har vi holdt kontakten, forteller Torbjørn Anderssen, tidligere Norway Says-patrtner, nå den ene halvdelen av Anderssen & Voll.

Galleriet og butikken Mjölk, som ligger i den trendy bydelen Junction i Toronto, er kjent for innehaverekteparet Julie og John Bakers gode øye til skandinavisk og japansk design.

I år er det fem år siden de åpnet dørene til butikken, fem år siden Anderssen & Voll åpnet sitt studio - og fem år siden de to aktørenes vennskap startet.

Jubileene feires med fire (nei, ikke fem) eksklusive Anderssen & Voll-produkter designet spesielt for Mjölk.

Et grønt studio

  • Da Mjölk besøkte studioet vårt i Oslo oppdaget de et kontor fullt av grønt og ble inspirert. Ideene bak Indoor Gardening Project begynte straks å blomstre, forteller Torbjørn.

MIN WATERING CAN Med denne vakre vannkannen kan du vanne med presisjon. Kannen er formet nærmest som en øse, og med det tynne røret treffer vannet jorden med en tynn stråle. Foto: Anderssen & Voll.

Å stelle blomster er en hverdagsrutine, som ifølge forskning også gjør oss lykkeligere. Å være i kontakt med naturen gir en indre ro og glede, så hvorfor ikke gjøre disse rutinene estetisk vakre? tenkte designerne.

Urtepottene Herb pots er potte og skål i ett. Sideåpningen gir et bedre vanningssystem. Etter de 20 minuttene planten bruker på å få i seg den næringen den trenger, kan vannet som er til overs lett helles av.

HERB POTS i nydelig terracotta. Foto: Anderssen & Voll.

Glassrøret Water bulb fungerer på samme måte som en plastflaske opp-ned i blomsterpotten - den posjonerer ut vannet hvis du ikke kan passe på prosessen selv. Forskjellen er at røret, som er blåst av glasskunstneren Gregor Herman, fungerer like mye som en vakker skulptur i vinduskarmen eller på terrassen.

Vannkannen, kaktuspotten og vanningsrøret er laget med samme tanke: Det skal være praktisk, men likevel vakkert.

  • Utrykket handler om at pottene er designet like mye for plantene som for menneskene, forteller Anderssen.

Naturlig kvalitet Materialene som er brukt har fått beholde sine rene flater - et bevisst valg for å øke levetiden på produktene. De vil ikke miste lakk eller få slitte flekker, men holde seg like vakre i mange år.

  • Det å ikke overflatebehandle materialene er den sikreste måten å sørge for at Mjölk ikke får noe i retur, sier Anderssen.