Nok en prestisjepris til designer Daniel Rybakken!

Daniel Rybakken var den første skandinaviske designeren som ble tildelt designprisen Compasso D'Oro. Nå har han fått den for andre gang!

Norskdesignet bordlampe vant designpris
© Produsenten

Daniel Rybakken har gjort det igjen! Den norske designeren har vunnet flust med priser, og er mest kjent for sine superbe lamper.

For bordlampen Ascent ble han nå ble tildelt en Compasso d'Oro for andre gang. Lampen er designet for italienske Luceplan, hvor nordmannen er en av tre faste formgivere.

Den italienske designprisen Compasso d'Oro er den mest prestisjetunge utmerkelsen for design i verden, og det er helt utrolig at han mottar den for andre gang!

Prisen ble utdelt første gang i 1954, og Daniel Rybakken var faktisk den første skandinaven til å bli beæret med «Den gylne passer»: I 2014 vant han prisen for lampen Counterbalance – også denne for Luceplan.

Totalt har Daniel Rybakken vunnet hele 24 priser og utmerkelser.

En god dag for norsk design
© Produsenten

Gjett om vi er stolte av norsk design om dagen! Norske designere gjør seg stadig bemerket som oppadstigende stjerner – ja, like oppadstigende som den prisvinnende lampen Ascent.

Bordlampen Ascent er nemlig like enkel som den er genial. Selve lampehodet er plassert på en lang stamme, og kan skyves opp og ned. Når du skyver lampen oppover, blir lyset sterkere og spres mer. Smart, ikke sant?

Se 12 lamper utenom det vanlige!

– De visuelle elementene er lette å kjenne igjen, fra det klassiske hodet til den runde stangen. Det er måten du bruker Ascent på som skiller den fra andre lamper. Ideen med at du skyver hodet oppover for mer lys er konseptuell, men samtidig er det en mer naturlig handling enn den tradisjonelle lysbryteren, sier Daniel Rybakken selv.

Lampen fås i to utgaver. Den ene uten fot – som på bildet – kan monteres til bordplaten med en mutter, og stammen kan også vinkles opptil 15 grader for å få lyset dit du vil.

Vant Bo Bedres designpris
© Elisabeth S. Alnæs

Mange av Daniels lamper er prisbelønte. Her tar han imot prisen for årets lampe under Bo Bedres designpris-utdeling i 2014. Prisutdeler er Marianne Sætre fra Snøhetta.

SE VINNERNE av Bo Bedres designpris 2015 her!

Dette året vant Daniel Rybakken designprisen for lampen Compendium.
© Produsenten

Dette året vant Daniel Rybakken Bo Bedres designpris for lampen Compendium.

Lyset skal stilles inn mot og reflekteres i en veggflate, slik at det mykgjøres før det sendes tilbake ut i rommet - som om det kommer sidelengs inn fra et vindu. Stammen er roterbar, slik at lyset kan stilles inn etter behov. Dessuten er den arkitektoniske designen dødsfin.

Vi gleder oss til å se nordmannen vinne flere priser – for er det én ting vi er sikre på, så er det at Daniel Rybakken har en lysende framtid!

Få flere nyheter om norsk design ved å melde deg på Bo Bedres nyhetsbrev!