BO BEDRE Designpris 2023: Årets Tilbehør

Prisen gis til et produkt som løfter og tilfører interiøret "det lille ekstra" - og som i seg selv har det lille ekstra når det gjelder kvalitet og uttrykk.

BO BEDRE Designpris 2023

For femtende år på rad er det igjen tid for å hylle norsk design og norske formgivere. Vinnerne av BO BEDRE Designpris 2023 kåres av en profesjonell, uavhengig jury og avsløres under utdelingen i Oslo den 26. september. Vi har med oss sterke støttespillere som også er opptatt av god design, og er stolte over å ha Polestar med oss som vår hovedsamarbeidspartner. Oslo Design Fair og Lundhs er også med og sammen skal vi sørge for at årets beste norske design får den hederen den fortjener. Her er årets nominerte!

Prisen for Årets Tilbehør gis til et produkt som løfter og tilfører interiøret " det lille ekstra" - og som i seg selv har det lille ekstra når det gjelder kvalitet og uttrykk.

Brim av Ann Kristin Einarsen for Northern

Brim ble født ut av prosjektet #365vases, der Ann Kristin Einarsen i løpet av 2019 laget én ny vase hver dag. Av alle, har Northern sikret seg én. At de valgte å serieprodusere nettopp denne varianten, som i sin form etterlates mer uferdig og "uperfekt" enn produsentenes øvrige kolleksjon, er et spennende nytt steg for dem. Og gøy for oss!

Frame av Skogstad & Wærnes for Figgjo

Frame var det første produkt lansert av duoen Skogstad & Wærnes, og når det gjelder debuter, må dette kalles en suksess. Samarbeidet med den moderne tradisjonsbedriften Figgjo har resultert i et enkelt, elegant servise, der ovalen spiller hovedrollen. Og porselenet, selvsagt, som er av ypperste kvalitet - som alt Figgjo gjør.

Softwood collection av Lars Beller Fjetland for Spinneybeck

I takt med at moderne planløsninger omtrent er fri for vegger, har behovet for å redusere støy økt. Med Softwood har Lars Beller Fjetland brukt vakre trematerialer og avanserte teknikker og skapt en serie lydabsorberende elementer som fremfor alt fyller et (bokstavelig talt) skrikende behov. De er praktiske, samtidig som de tilfører visuell stimulans og taktilitet i interiøret. Som bestilt.

Coluna av Hallgeir Homstvedt for Origin Made

Coluna-vasene utformes for hånd av den portugisiske keramikeren João Lourenço, etter Homstvedts tegninger. I utviklingen av vasen eksperimenterte Lourenço med forskjellige kornstørrelser for å lage en grov leire som minner om jord, og resultatet er en taktil og sanselig vase som, gjennom dens historie og nære tilknytning til håndverkeren, nesten blir et lite samleobjekt.

Ikiperu Patchwork av Kristine Five Melvær for Poltrona Frau

Først: At Kristine Five Melvær har tegnet en tilbehørskolleksjon for luksusmerket Poltrona Frau, er i seg selv et hakeslepp verdig. Men så er heller ikke Kristine en hvem-som-helst. Som en av våre fremste designere er hun tydelig til stede både hjemme og ute, og det er fordi hun alltid leverer. Ikiperu-putene er intet unntak. De er laget i det mykeste skinn, i restmaterialer fra produsentens produksjon, og med en teknikk som lar deg sanse mønsterets relieff like mye med huden som med øyenene. Vakkert.

Kapetto av Studio Grey for Essei

Med teppeserien Kapetto har Essei beveget seg inn i nok en produktkategori. Og som med servistet, glassene, vasene og småmøblene, gjør Essei det med stil - "quiet luxury"-stil. Her er det ingenting som skriker, men kvalitet, taktilitet og sanselighet snakker for seg selv. Teppene kommer i tre ulike varianter: stukturert Nami, flatvevde Yuka - begge i ull - og jutevarianten Sabi, og hvilket som helst av dem vil gjøre seg godt i hvert rom.