BO BEDRE Designpris 2022: Årets Relansering

Prisen gis til et produkt som er løftet frem fra norsk designhistorie, og som styrker norsk design i inn- og utland.

BO BEDRE Designpris 2022

For fjortende år på rad er det endelig tid for å hylle norsk design og norske formgivere. Vi har samlet troppene og er klare for å sørge for at de fantastiske talentene der ute får hederen de fortjener. Vi har også fått med oss et knippe samarbeidspartnere som er like opptatt av å fremme norsk design som oss. Våre to hovedsamarbeidspartnere er Oslo Design Fair og Polestar, og sammen skal vi lage tidenes fest i Oslo i september! Lundhs er også med og har laget de flotte plakettene av nasjonalsteinen larvikitt som vinnerne får tildelt. Vinnerne av BO BEDRE DESIGNPRIS 2022 kåres av en profesjonell jury og avsløres på bo-bedre.no etter prisutdelingen.

Prisen for ÅRETS RELANSERING gis til et produkt som er løftet frem fra norsk designhistorie, og som styrker norsk design i inn- og utland. Her er de nominerte.

Hunter av Torbjørn Afdal (1960) - Relansert av Eiklund

Lenestolen Hunter er en ikonisk klassiker opprinnelig designet av Torbjørn Afdal i 1960. Stolen har en elegant og minimalistisk design, og uttrykket er mer organisk enn hos andre typiske jaktstoler. Hunter er utført i eik og skinn.

Norrköping av Sverre Fehn (1964) - Relansert av Fjordfiesta

Spisebordet Norrköping 02 ble designet i 1964 av Sverre Fehn. Det ble tegnet til Villa Norrköping i forbindelse med en boligutstilling i Sverige hvor oppgaven var å tolke fremtidens skandinaviske hjem. Bordet har forseggjorte detaljer, og formen er en direkte avspeiling av villaens arkitektur. Det er laget i norsk furu og produsert på Fjordfiestas egen fabrikk på Dokka.

Schreiner 01 av Sverre Fehn (1964) - Relansert av Fjordfiesta

Spisestolen Schreiner 01 ble, som de fleste av Sverre Fehns møbler, tegnet spesifikt til et av hans egne prosjekter. Stolen er Fehns hyllest til Japan og ble tegnet som en del av møblementet til Villa Schreiner i 1963. Den er produsert i furu, hentet bare noen timer unna Fjordfiestas egen fabrikk på Dokka, og kommer med sete i skinn fra Tärnsjö Garveri i Sverige.

Venezia 01 av Sverre Fehn (1963) - Relansert av Fjordfiesta

Fehn designet opprinnelig Venezia 01 til den nordiske paviljongen i Venezia, men dessverre viste produksjonskostnadene seg å bli for store. De to prototypene Sverre Fehn hadde fått laget, endte derfor i hans eget hjem – inntil nå. Den myke, bølgelignende puten sys for hånd i Norge av vegetabilsk garvet skinn fra Tärnsjö Garveri i Sverige.