BO BEDRE Designpris 2022: Årets Møbel

Prisen gis til et funksjonelt og godt møbel med et sterkt formspråk. Det skal være i gode materialer og ha en tiltalende estetikk.

BO BEDRE Designpris 2022

For fjortende år på rad er det endelig tid for å hylle norsk design og norske formgivere. Vi har samlet troppene og er klare for å sørge for at de fantastiske talentene der ute får hederen de fortjener. Vi har også fått med oss et knippe samarbeidspartnere som er like opptatt av å fremme norsk design som oss. Våre to hovedsamarbeidspartnere er Oslo Design Fair og Polestar, og sammen skal vi lage tidenes fest i Oslo i september! Lundhs er også med og har laget de flotte plakettene av nasjonalsteinen larvikitt som vinnerne får tildelt. Vinnerne av BO BEDRE DESIGNPRIS 2022 kåres av en profesjonell jury og avsløres på bo-bedre.no etter prisutdelingen.

Prisen for Årets Møbel gis til et funksjonelt og godt møbel med et sterkt formspråk. Det skal være i gode materialer og ha en tiltalende estetikk.

Velar av Andreas Engesvik for Fogia

Da Andreas Engesvik skulle designe sofaen Velar for Fogia, var tanken å lage en sofa som skulle gi den samme behagelige følelsen som når du sitter i sengen – og Velar er akkurat det. Sofaen har en diskré design med en minimalistisk stålrørsramme, slanke bein og myk polstring – et perfekt møbel for dagens uformelle livsstil.

Loud av Färg & Blanche for Northern

Vitrineskapet fra Northern er designet av Färg & Blanche. Skapet er laget i solid eik med hylleplater i tonet glass. Det har en enkel, men likevel robust silhuett og et mykt formspråk som harmonerer vakkert med de rene linjene i designen.

Brasilia av Anderssen & Voll for Menu

Med lenestolen Brasilia har Anderssen & Voll skapt et møbel som kombinerer skandinavisk designestetikk fra midten av århundret med brasiliansk modernisme. Stolen har en myk polstring og en robust ramme i massiv eik og overdimensjonerte armlener for ekstra komfort. Den er laget med tradisjonelle snekkerteknikker i FSC-sertifisert tre og er designet for å vare i generasjoner.

Ami av Jonah Takagi og Hallgeir Homstvedt for Hjelle

Lenestolen AMI er designet av Jonah Takagi og Hallgeir Homstvedt for Hjelle. Inspirasjonen kom fra et ønske om å designe et møbel der alle komponentene i den erketypiske lenestolen var redusert til selve rammen og polstringen. Ami er en kontrast mellom det harde og myke, og hver enkelt del – rammen, skummet og trekket – kan byttes og repareres, slik at du kan ha den for alltid.

Opus av Vilde Hagelund for Lagvis

Under pandemien opplevde Vilde Hagelund, som mange andre, at skillet mellom arbeidsplass og hjem ble mindre. Den nye måten å leve og arbeide på inspirerte henne til å designe et skrivebord for den nye hverdagen. Opus er funksjonelt, uten at det tar for mye plass. Den enkle designen med rene linjer og synlig konstruksjon fremhever detaljene i naturmaterialet og håndverket.