Stjernetegn fra Kähler
© Kähler

Astrologi og kunst møtes i Kählers nye serie

I samarbeid med billedhugger Malene Bjelke har Kähler lansert serien Astro - en skulpturserie, som fortolker de tolv forskellige stjernetegnene.

Stjernetegn i ny drakt

Kähler har historisk sett en sterk figurativ tradisjon forankret i sitt DNA. På samme måte har mennesket ifølge astrologien medfødte karaktertrekk som knytter seg til våre stjernetegn – og nå får figurtradisjonen en ekstra dimensjon med lanseringen av Astro. Her fortolker billedhugger Malene Bjelke stjernetegnene og de verdiene som knytter seg til dem. Resultatet er tolv rå skulpturer som har referanser til Kählers populære serie Character.

Kähler astrologiserie

Tegnenes unike karaktertrekk

Malene Bjelke er kjent for sitt enkle, ukompliserte billedspråk og for de fem Character-figurene hun formga for Kähler i 2018. Med serien ga hun gjennom lerretet liv til forskjellige karaktertyper, og nå er turen kommet til stjernetegnene.

Hver eneste av seriens figurer er skapt ut fra de mest karakteristiske verdiene som knytter seg til det enkelte stjernetegn – og de tolv skulpturene er vakre og ulike i uttrykket, akkurat som de menneskelige egenskapene de gjengir: Fra Stenbukkens sterke vilje selv i motbakke, til den harmoniske Vekten som søker et liv i balanse og Skytten med et åpent sinn og ukuelig optimisme. Figurerne i Astro-universet har ikke noe kjønn, men fremstår enkle og gjenkjennelige så det er enkelt å identifisere seg med stjernetegnets verdier – også selv om det ikke er ens eget. Alt etter karaktertrekk og situasjon er de tolv skulpturene både høye, lave, horisontale og vertikale i formgivningen, men alltid i bevegelse.

Astro Skulptur i uglasert hvitt stentøy med inngravert stjernetegn og dato i bunnen koster alle 899 kr.

Nyhetene finnes i butikkene fra medio september.

Kähler astrologiserie
© Kähler
Kähler astrologiserie
© Kähler