Vakker vintage og moderne luksus

Først ble originaldetaljene ført tilbake til slik de var ved begynnelsen av forrige århundre. Så ble leiligheten fylt med modige, moderne fargevalg og autentisk vintage.

Fabelaktig fargepalett
© Jonas Ingerstedt/ House of Pictures

David og Charlotta Zetterström bor i en storslått leilighet fra 1898, midt i Stockholm.

Det mest karakteristiske ved stockholmsleiligheten er fargepaletten: Ulike turkis-, blå- og grønnfarger, samt nyanser av rosa og aprikos, pryder både vegger og interiør. I tillegg er Charlotta og David eksperter i å kombinere vintagedesign med moderne møbler.

I stuen står sofaen Tufty Time, designet av Patricia Urquiola for B&B Italia i 2005, sammen med Warren Platners Coffee Table fra Knoll i 1966 og stolene PK22 av Poul Kjærholm for Fritz Hansen i 1956.

Taklampen er italiensk 50-tallsdesign fra produsenten Stilnova, mens stålampen, som også stammer fra Italia, er designet på 70-tallet.

Ville ha en internasjonal stil
© Jonas Ingerstedt/ House of Pictures

– Vi så potensialet første gang vi oppdaget leiligheten. Drømmen var å skape en storslått bolig. Helst med en internasjonal touch, sier Charlotta.

Ved hjelp av originaltegningene fikk de restaurert leiligheten så nært som mulig tilbake til byggåret 1898. Ingenting er tilfeldig, og detaljene fra tidsalderen er imponerende: tak, fliser, ovner, fiskebensparkett og stukkatur.

Nye kakkelovner er installert i flere rom i leiligheten. Her på kontoret har den fått følge av Arne Jacobsens stol Svanen fra Fritz Hansen og et maleri av Lukas Göthman. Det gamle spisestuebordet gjør nytten som arbeidsbord.

Plassbygd sofa med en hemmelighet
© Jonas Ingerstedt/ House of Pictures

Hver del av leiligheten har små biter av historie ved seg. Man finner små stilleben overalt, av vaser, lamper og objekter.

Mye av inspirasjonen kommer fra parets mange reiser og lidenskap for italiensk retrodesign.

Plassbygd bokhylle og sofa følger leilighetens krummede vegg. Under sofasetet skjuler husets barneleker seg. Smart!

Taklampen er italiensk 60-tallsdesign, kjøpt på Brandstationen, en av parets favorittbutikker for vintage i Stockholm. Der fant de også stålampen.

Plassbygget kjøkken
© Jonas Ingerstedt/ House of Pictures

– Kjøkkenet er hjemmets hjerte. Det er her familien samles og lager mat sammen, sier Charlotta.

Kjøkkenet er designet av Charlotta og David selv, og bygget til rommet. Vegger, tak og fronter er malt i en lys gråfarge. Fiskebens-parketten er én av originaldetaljene som er hentet frem igjen. What's not to like?

TIPS! Her er 8 lekre kjøkken vi elsker!

Lampen over kjøkkenbenken er en original Triplex, designet av Johan Petter Johansson i 1919. I dag er den satt i nyproduksjon av Mackapär.

Farger etter magefølelsen
© Jonas Ingerstedt/ House of Pictures

– Det var ikke lett å bestemme seg for nyansene. Etter mye diskusjon og fargeprøver fant vi løsningen. Det beste er egentlig å bare kjøre på og male i forskjellige farger, og følge magefølelsen for hva du synes er fint. Da blir det bra! sier Charlotta.

FÅ TIPS TIL riktig fargevalg i hjemmet fra BoligPluss!

Veggene i spisestuen er malt i en varm rosafarge fra Farrow & Ball og er eventyrlig vakker til de mørke møblene. Husets barskap er en tralle som er kjøpt brukt i vintagebutikken Dusty Deco i Stockholm.

Også Arne Jacobsens stol Egget og spisebordet fra 60-tallet er kjøpt brukt. Stolklassikerne DSW er designet av Charles & Ray Eames for Vitra.

Luksuriøst soverom
© Jonas Ingerstedt/ House of Pictures

Resultatet av oppussingen er en leilighet innredet med en luksuriøs, eklektisk blanding av gammelt og nytt, rustikt og polert, sammen med en myk, men kraftig fargepalett.

8 TIPS som gir boligen en touch av luksus!

Kontrasten mellom de klassiske detaljene og de personlige fargevalgene utgjør en nydelig harmoni.

Smijernssengen på soverommet er et kupp fra en antikvitetshandler i Sør-Sverige. I taket henger Poul Henningsens klassiske Kongle i kobber, fra Louis Poulsen.

Paret har valgt samme fargetoner på vegg og gardiner i flere rom for et moderne uttrykk.