- Unngå så langt som mulig å bli inspirert av andre

Frama-gründer Niels Strøyer Christophersen mener man burde tenke på hva man faktisk har behov for og lyst til når man innreder.

Delikat murpuss
© Maria Vous

Delikat murpuss

Autentisk og personlig har Niels Strøyer Christophersen innrettet seg i den gamle urmakerforretningen på Østerbro i København. Rå, murpussede og sparklede vegger og bare tregulv setter stemningen i de opprinnelig staselige rommene. Julebordet er dekket med servise fra Frama, arvet bestikk og linservietter, samt masse grønt fra blomsterdesigner Ditte Channo – som også har laget den vakre, enkle veggkransen.

– Jeg vil heller ha få, enkle dekorasjoner som har karakter og sjel enn pynt av dårlig kvalitet som utstråler masseproduksjon, sier han, og utdyper:

– Jeg liker godt at enkel og klassisk julepynt kan møte nyere og mer moderne pynt, men fortsatt holdes i enkle farger og materialer. Samtidig synes jeg gran og grønt generelt er vakre innslag i et hjem, og egner seg spesielt godt som juledekorasjoner!

© Maria Vous
Tidligere studio for Frama, nå Niels' stue. Her har han malt veggene i en gråblå nyanse, noe som fungerer fint som bakteppe for Erwan og Ronan Bouroullecs lampe Lighthouse fra Established & Sons, samt Jonas Bohlins stol Concrete fra 1981. – Unngå så langt som mulig å bli inspirert av andre, og tilnærm deg heller interiøret med intuisjon og enkle løsninger. Tenk ikke på hva som er «normalt», men heller på det du rent faktisk har behov for og lyst til, sier han.

Egendesign
© Maria Vous

Egendesign

Kjøkkenet er den første prototypen av Framas egendesignede modulbaserte løsning. For Niels var målet å skape et kjøkken som så ut som om det alltid hadde vært der. Den sanselige miksen av materialer sørger for at det oppleves nettopp slik.

– Kjøkkenet endte med å bli protoypen på Framas egen kjøkkendesign, og fremstår ikke som et typisk «nytt» kjøkken, fortellerChristophersen.

© Maria Vous
Murpussede vegger skaper røffe rammer i soverommet. Krøllete linsengetøy passer helt perfekt til!

© Maria Vous
Utradisjonelle løsninger er valgt også på badet. Gulvet består av en steinblanding som er laget for å ligne på terrazzo, som deretter er behandlet med epoksy. Vasken er en gammel utslagsvask, mens hyllen på veggen er satt sammen av gamle skuffer. Armaturene er fra Dornbracht. – Hjemmet mitt har generelt vært «work in progress» og blir løpende oppdatert og fornyet, forteller han – og fornyelsene er hele tiden utradisjonelle. Blant annet har badet en rekke utypiske løsninger som ikke er lenket til et klassisk baderomsmiljø. Her møter rå skifer grønn puss, grov stein og utradisjonell møblering, og så videre.