Stram design og levende kunst

Kunst og design går hånd i hånd hjemme hos den anerkjente kunstneren Bent Holstein og hans kone. Den klassiske leiligheten i København blir en ren ramme rundt en omfattende kunstsamling.

Bent Holstein og kona Mekki foran kunstverk av Freddie A. Lerche.
© Brigitta Wolfgang / Sisters Agency

Bent og Mekki Holstein bor i et gammel hus med skjeve vinkler. Det trives de tydeligvis godt med, for her har de bodd i hele 30 år. I løpet av disse årene har hjemmet utviklet seg til å bli en symbiose mellom eierne, kunsten og designen som preger boligen.

Bli med hjem til en italiener som har presentert sin samling av kunst og design på en litt annerledes måte.

Bent Holstein er en internasjonalt anerkjent kunstner, med verk i både Statens Museum for Kunst i København og MoMa i New York. Men han er også opptatt av andre kunstnere, og har sammen med sin kone opparbeidet seg litt av en samling.

Bent og Mekki Holstein foran et av sine favorittverk av den danske kunstneren Freddie A. Lerche, som de har eid i over 30 år.

Lekker stue med interiør fra Le Corbusier, Arne Jacobsen, Eames og Mariano Fortunys fotolampe.
© Brigitta Wolfgang / Sisters Agency

I stuen blir et hovedsakelig svart-hvitt interiør perfekt ramme for et av parets favorittkunstverk, et oransje maleri. Fra stuen er det sikt inn til spisestuen, og de to rommene matcher hverandres svart-hvite fargeskala.

Sjeselongen fra Le Corbusier i opprinnelig svart lær og elfenbensfarget lerret, har fulgt paret i mer enn tretti år. Over henger et verk av den svenske kunstneren Carl Magnus.

Kunstneren og designeren Mariano Fortunys fotolampe fra 1907 er prikken over i-en i stuen.

Drømmer du om å starte din egen kunstsamling, men vet ikke helt hvor du skal begynne? Her er noen tips!

Gulv, tak og vegger har ulike nyanser av hvitt, men fordi overflatene har ulik tekstur, blir det verken kjedelig eller ensformig. I spisestuen står Arne Jacobsens Mauren-stoler tett i tett rundt Vitra-bordet Boatshape av Ray & Charles Eames. Lysekronen er antikk.

Rødmalt gang med kunst fra Rembrandt og Scherfig
© Brigitta Wolfgang / Sisters Agency

At kunsten er viktig, er vi som besøkende aldri i tvil om, men den får heller aldri helt overtaket. På de røde veggene i gangen henger derfor Rembrandt og Scherfig side om side med et maleri av et skip, som Bents tippoldefar har malt. Han var i sin tid reder i Nyborg.

– Det er fint malt, litt amatøraktig, men jeg elsker det likevel på grunn av at det er laget av nettopp han!

Se flere flere inspirerende boliger og hold deg oppdatert på trender fra designverdenen ved å abonnere på vårt nyhetsbrev.

De røde veggene i gangen skiller seg ut fra det ellers så monokrome interiøret. – Fargen og kunsten skaper en historisk stemning, sier Bent Holstein. I enden står et antikt skap.

Akkurat nå er det mye rødtoner i trendbildet.

Stue med sofa fra Formel A, Serge Mouille-lampe, bod fra By Lassen og tepe fra Woodnotes.
© Brigitta Wolfgang / Sisters Agency

Bernt og Mekki vil omgi seg med ting som både har en historie, god design og har et godt, enkelt uttrykk. At uttrykket skal være enkelt handler ikke bare om stil.

– Med alderen blir jeg stadig mer tiltrukket av det enkle, som den koreanske maleren Lee Ufan. Han begynner å male en strek og fortsetter, helt til det ikke er mer farge på penselen. Resultatet er nærmest uforklarlig, sier Bent Holstein.

Leter du etter ny sofa? Her er 35 glimrende forslag.

Et av Bent Holsteins egne verk, laget av japanpapir, henger over en sofa fra Formel A. Lampen er fra 50-tallet, designet av Serge Mouille. Bordet er fra By Lassen og teppet fra Woodnotes.

Vintage Eames-stoler på kjøkkenet
© Brigitta Wolfgang / Sisters Agency

Både kjøkkenbordet fra Herman Miller og de gamle stolene fra Vitra er vintage, designet Charles Eames. Bent og Mekki synes de opprinnelige glassfibermodellene er penere og bedre å sitte i enn dagens plastutgaver.

Her kan du lese mer om utviklingen av denne klassiske stolen.

Serviset er tysk art deco og lampen er kjøpt hos Svendsen Møbler i Gilleleje. Kunstverkene er fra Bents fotoserie fra Alpene.

Soverom i myke farger med Bent Holsteins maleri på veggen.
© Brigitta Wolfgang / Sisters Agency

Overalt kan man se at kunsten relaterer til interiøret. I soverommet har klesskapet håndtak designet av Antoni Gaudì. De ble tegnet til hans livsverk, La Sagrada Familia i Barcelona.

Rommet er holdt i myke farger, og er enkelt innredet med en god seng, tekstiler fra Woodnotes og en lampe av Serge Mouille. Stol fra By Lassen, maleriet er Bents eget arbeid.

Hvilken stil liker du på soveromsinteriøret? Her er 12 av våre favoritter.