Storbyhjem og labratorium

Bli med hjem til design- og markedsdirektøren i Menu og la deg inspirere. Joachim har slått sammen to leiligheter, og i det urbane hjemmet tester han ofte ut designfirmaets nye produkter.

Tredje generasjon
© Birgitta Wolfgang

I et gammelt arbeiderkvarter fra rundt 1890 har Joachim Kornbek Hansen slått to små leiligheter sammen og fått en velfungerende byleilighet. Leiligheten ligger på Nørrebro, som er Københavns svar på Oslos Grünerløkka.

24 år gamle Joachim er tredje generasjon i familien som driver det danske designfirmaet Menu. Det bærer hjemmet hans preg av.

Smart trappeløsning
© Birgitta Wolfgang

Joachims hjem var, i likhet med de fleste i denne delen av den danske hovedstaden, i svært dårlig stand med blant annet råtne gulv da han startet med renoveringen. Ideen med å binde sammen de to små leilighetene med en trapp har imidlertid gjort underverker. Badet og soverommet står nå for tur.

To små leiligheter har på en vellykket måte blitt ombygget til én. Det er ikke mye naturlig lys i første etasje, derfor er veggene og gulvene malt lyse. De lysegrå epoxy-gulvene har en lekker overflate og er enkle å vaske. Alle møblene er fra Menu, lampen er fra &tradition.

Les også:Slik ser det ut hos en interiørstylist.

Maksimalt lys
© Birgitta Wolfgang

– Jeg har åpnet opp så mye som mulig for å få inn maksimalt med lys, sier 24-åringen, som etter at han flyttet hjemmefra først bodde sammen med søsteren sin i en leilighet. Hele familien Hansen har design i blodet: Bestefaren etablerte designfirmaet Menu, som Joachims far nå eier, og både Joachim og søsteren jobber i. Broren etablerte det fremadstormende firmaet &tradition.

Kjøkkeninnredningen er spesiallaget, og møbelsnekkeren har designet rommet etter Joachims ønsker. Møblene, vasen og pidestallen i marmor er fra Menu, pendelen er fra &tradition. Kjøkkenskapet kommer fra den franske designduoen Tsé & Tsé. Kjøkkenet har utgang til den grønne bakgården, så man kan enkelt tenne grillen like utenfor.

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få ny inspirasjon rett til din innboks.

Særpreg med gulv
© Birgitta Wolfgang

Det er spesielt gulvene som gir leiligheten det karakteristiske særpreget. De lysegrå epoxygulvene i første etasje er kombinert med objekter i eik som gir varme til innredningen. I andre etasje er det lagt mørke gulvplanker som gir en lun stemning til det som er tenkt som et hjemmekontor. Joachim har selv tegnet trappen og har et forhold til alle møblene i leiligheten.

Den svarte trappen er bindeleddet mellom de to leilighetene som ble sammenslått. Joachim har designet trappen, som i seg selv er et blikkfang. Den lange skjenken i eik er laget til leiligheten og brukes til oppbevaring og som sittemøbel.

Hyggelig og praktisk
© Birgitta Wolfgang

– Jeg bruker leiligheten som et laboratorium for produktene våre. Hvordan fungerer de i hverdagen? Det er helt avgjørende for designets videre skjebne. Et hjem skal være hyggelig, men også praktisk, sier han.

Andre etasje har et lunt preg takket være det mørkebrune gulvet fra Dinesen og de lange gardinene fra Jab. Innredningen består av møbler fra &tradition, som Jaime Hayons skrivebord, og objekter fra Menu som Therese Arns nye lenestol. Den ble lansert på møbelmessen i Milano tidligere i år.

Les også: Oppgraderte klassisk villa til et liv for fremtiden.

En miks
© Birgitta Wolfgang

Over alt i leiligheten ser vi møbler og detaljer fra Menus egne kolleksjoner, ispedd designlamper og -detaljer fra andre produsenter. Interiøret kan endre seg etter hvilke møbler som skal testes, men den enkle rammen og Joachims skandinaviske stil består.

Hjemmekontoret har en enkel og sparsom innredning som gir rommet en luftig følelse. Skrivebordet er fra &tradition, designet av Jaime Hayon. Bildene er fra Paper Collection.

Fra BoligPluss: Varme følelser for den nordiske stilen.