Bygde drømmehuset: Selvkomponert drøm på 240 kvadratmeter

I landlige omgivelser bygget de drømmehuset og fylte det med varme, personlighet, vakre detaljer, blålige nyanser og stor takhøyde for både liv og ro.

© Mikkel Adsbøl, styling: Katrine Martensen-Larsen

– Vi liker at ting er organiske, sier Mikkel Adsbøl.
– Vi ville at det skulle være en rød tråd gjennom hele huset, og utgangspunktet er organisk materialvalg.

At Mikkel og kona Mette er glad i naturen er ikke vanskelig å se. Hjemmet er fylt med naturlige materialer, og det er ikke noe plast eller andre kunstige materialer i sikte. Og det var med lengsel etter naturen og inspirasjon fra en gammel løe de tegnet sitt eget drømme-hus i Nordsjælland, med utsikt til både innsjø og skog.

I fjor kunne familien på fire endelig flytte inn i sin selvkomponerte drøm på 240 kvadratmeter – et hus bygget etter gammel klassisk dansk byggestil, med røde vingetakstein på taket, kalkede vegger og sprossede vinduer.
I hjemmets hjerte, rommet med kjøkken, stue og spisestue, står massive søyler i beiset og oljet furu. Kjøkkenet er laget i røkt eik av Københavns Møbelsnedkeri, mer som et møbel, mindre som en typisk kjøkkeninnredning.Lampen av messing er produsert av Claus CPH. Blåfargen 60 Bagdad Gray fra Flügger går igjen i nesten alle rom.

Det store rommet er delt inn i soner ved hjelp av gjennomtenkt møblering. Bordet CH008, designet av Hans J. Wegner fra Carl Hansen & Søn står fint til sofaen fra Meridiani. Den blå veggfargen hentes opp i flere detaljer og skaper stilfull harmoni.

Et stort vindu mellom stuen og gangen skaper luftighet og slipper lyset frem. Dagsengen OW 150 av Ole Wanscher for Carl Hansen og Søn står perfekt plassert på et gulvteppe fra en reise i Marokko. På veggen henger skulpturelle messinglamper fra Tine K Home, og i hjørnet står en eldgammel hellig figur som ble med hjem fra Thailand. Nytt og gammelt i skjønn forening.

© Mikkel Adsbøl, styling: Katrine Martensen-Larsen

Etter lange dager ute i naturen er det godt å komme inn til fyr i peisen, som har fått hedersplassen midt i huset. De lyse gulvene er i hvitoljet ask. Ved speilet står en gammel og sjarmerende steinkrukke fra Frankrike.

© Mikkel Adsbøl, styling: Katrine Martensen-Larsen

En himmelseng, kan man nesten kalle dette, hvor man kan sove omgitt av himmelblått på alle kanter. Sengen er rammet inn av garderobeskap som er laget av det danske firmaet Køkkenskaberne, i en løsning som minner om gammeldags soveromsinnredning.

Taklampen er montert av en håndverker etter Mikkel og Mettes egne tegninger.

© Mikkel Adsbøl, styling: Katrine Martensen-Larsen

En lang, smal gang leder forbi alle soverommene, badet og vaskerommet, og ender i en utgang til hagen. I gangen er det bygget inn praktiske skap som går i ett med veggen.

© Mikkel Adsbøl, styling: Katrine Martensen-Larsen

Gyllen messing og dus rosa er en vellykket og delikat kombinasjon. De to servantskapene er laget av Københavns Møbelsnedkeri i lett røket eik, med plater av grønn lavastein. Vaskene er håndhugget granittstein, og armaturene er fra Toni. På veggen henger messinglamper, Bestlite BL7, fra Gubi og antikke franske speil.