Skreddersydd eik og betong i moderne innpakning

Line og Jacob pusset opp det gamle mursteinshuset fra 40-tallet til et moderne drømmehjem for hele familien.

Røde vinduskarmer måtte vike for svart
© Andreas Mikkel

Det styggeste huset i Strandalleen, slik beskrev moren til Line Frier det gule mursteinshuset i Risskov, som ble lagt ut for salg i 2013. Moren hadde hørt om huset gjennom en kollega, som planla å kjøpe huset for å rive det. Da kollegaen trakk seg slo Line og mannen Jacob til.

– Vi likte godt huset, potensialet og ikke minst utfordringen, sier Line, som er arkitekt og eier av firmaet Frier Architecture.

– Eksteriøret endret markant karakter da vi byttet ut de rødbrune vinduskarmene med svarte, forteller hun.

Gjør uteplassen finere i sommer med sesongens hagemøbler.

Vakre eikemoduler skiller av stue og kjøkken
© Andreas Mikkel

Med et godt øye for materialer, form og farger gikk paret i gang med å renovere det klassiske huset fra 40-tallet.

– Det første vi gjorde var å åpne opp mellom kjøkkenet, stuen og enteen slik at rommene kunne flyte bedre sammen, forklarer Line.

Paret valgte også å bevare linjene i det opprinnelige interiøret og la til nye, skreddersydde romligheter for å utnytte hver kvadratmeter til det fulle.

Vil du ha lignende uttrykk, sjekk ut disse kjøkkenene i taktilt treverk.

Vakre og funksjonelle eikemoduler er snekret av MoreWood Møbel-snedkeri. Hay-bordet med Arne Jacobsens Mauren-stoler rundt utgjør spiseplassen, som i svart står som en fin kontrast i det ellers lyse rommet. Semi-pendelen over spisebordet er av Bonderup & Thorup for Gubi.

Selvstøpt og solid benkeplate i betong
© Andreas Mikkel

Den robuste benkeplaten i betong på kjøkkenet strekker seg over 4,3 meter og er et av hjemmets mange gjør det selv-prosjekter, som Line og Jacob står bak.

– Vi startet med å teste ulike betongblandinger for å finne rett farge og glød. I selve formen satte vi inn kasser hvor vasken og kokeplaten skulle være, og vi la også inn armeringsjern for å styrke platen. Så lot vi den herde i støpeformen i en måneds tid, innpakket i steinull og aviser slik at den ikke skulle herde for raskt, forklarer Line.

Resten av innredningen i eik speiler uttrykket i den parallelle sittenisjen. Slik skapes helhet i hjemmet og ikke minst, kokkeleringen blir en sosial affære!

Johanna og Peters tar utgangpunkt i den klassiske murvillaen og innreder sparsommelig med brukte designfunn.

Pendelen er fra Broste.

Skreddersydd kosekrok for familiens behov
© Andreas Mikkel

Beveger man seg rundt i husets 89 kvadratmeter er det ikke vanskelig å se at det ligger en tanke bak hver lille krok. Line er særlig begeistret for den innebygde sittenisjen i eik som er satt inn mellom kjøkkenet og stuen.

– Den binder hjemmet sammen på en god måte og utvider opplevelsen av de begrensede kvadratmeterne. Samtidig fungerer den også som familiens kosekrok, hvor kaffekopper nytes og historier fortelles, sier Line.

Bordet er Line og søsteren Maries egen design.

Klassisk design i tidløs stue
© Andreas Mikkel

Som arkitekt er Line opptatt av å jobbe nyskapende og fremtidsrettet, men stadig med en forankring i det klassiske og tidløse. Og når det kommer til møbler har hun en særlig forkjærlighet for de gode, gamle designklassikerne.

Jeg er veldig glad i Safari-stolene våre designet av Kaare Klint i 1933. Stolene tar liten plass, de er behagelige å sitte i, og de er kjøpt med en nydelig patina som sklir naturlig inn i interiøret vårt. Når det kommer til møbler foretrekker jeg å beholde de vi har, og jeg kjøper sjelden nye. Jeg liker ting med historie og sjel, vedgår hun.

Store vinduer sørger for rikelig med naturlig lysinnfall og skaper en letthet i stuen, understreket av møblene i lyse tekstiler. Safari-stolene av Kaare Klint for Carl Hansen & Søn er kjøpt på auksjon, mens Illum Wikkelsø-sofaen er arvet. Antilope-bordet er Line og søsteren Maries egen design, mens pendelen er fra Broste. Naturen utenfor sørger for kunstverk på veggen!

Rått og råfint bad
© Andreas Mikkel

Også på badet har Jacob og Line valgt en selvstøpt benkeplate i betong. Benkeplatens skreddersydde og naturlige uttrykk er beskrivende for stilen som går igjen i hjemmet, og et fint nikk til benkeplaten på kjøkkenet.

Vakre overflater og sanselige materialer en en av vårens heteste trender på badet.

Armaturen er fra Vola, mens speilet er fra Ikea.

Gjestetoalett med eikenisje
© Andreas Mikkel

Eiketreet går igjen, også på gjestetoalettet, hvor en nisje i veggen sørger for både lunhet og oppbevaring.

– Som designer og arkitekt er jeg opptatt av å jobbe i tre, og eik har en tiltrekkende glød som brer om seg med liv, varme og visuell dybde i kraft av årringenes nydelige mønster. Eiketre ble derfor et naturlig valg da vi skulle pusse opp og innrede huset, sier Line.

Vasen fra Ro Collection er designet av Nina Erichsen, mens lampen i messing er et loppefunn.

Gjesterom med flere funksjoner
© Andreas Mikkel

Gjesterommet fungerer også som kontor, og er innredet i lunt treverk i tråd med resten av huset. Line har designet den innebygde sengen trukket i Hallingdal-tekstiler fra Kvadrat, stolen er fra Hay, mens pendelen fra Le Klint er signert Kaare Klint.

Minimalistisk og lunt på soverommet
© Andreas Mikkel

Dobbeltsengen er designet av Line og Jacob, skreddersydd til rommet og med innebygd oppbevaring. Sanselige tekstiler fra By Nord skaper fine teksturer i det ellers så minimalistiske rommet.

Det finnes ikke et bedre rom å integrere smart oppbevaring i.Her er våre beste ideer som løser klesrotet.