Se det delikate franske hjemmet

Få inspirasjon til en neddempet stemning i hjemmet som vil gi deg følelsen av ferie.

© Felix Forest/Living Inside

Ved Saône-elvens bredder i Lyon i Frankrike, har gutta bak designstudioet Maison Hand innredet en hvit drøm av en leilighet for en kunde. Den eklektiske miksen av loppemarkedfunn og modernistiske møbler, samt de slipte, oljede originalgulvene gir det helhvite interiøret akkurat den dosen varme som trengs for å gjøre det interessant.

– Kunden ville vi skulle skape et hvitt og lyst interiør med en slags «feriefølelse», forteller Pierre Emmanuel Martin, som driver designbusinessen sammen med
partneren Stéphane Garotin.

Lampen ved peisen er Pipistrello, designet i 1965 av Gae Aulenti for Martinelli Luce. Lenestolen er Ghost fra Gervasoni, stålampen er fra Serge Mouille, gyngestolen er RAR av Ray og Charles Eames for Vitra, mens bordet er fra Paola Navones Gray-kolleksjon fra Gervasoni.

© Felix Forest/Living Inside

Og enkelt er det blitt. Ved å holde fargepaletten nøytral og avdempet er det strukturene i de ulike overflatene som spiller hovedrollen. Strømlinjeformet 50–60-tallsdesign mot avslappede, «rufsete» møbler og skrukkete lin mot stramme samtidsobjekter gir hjemmet et elegant, «chic» preg. Gjennomstrømmingen av lys var dessuten viktig for designerne, ettersom leiligheten ikke er så stor – kun 100 kvadratmeter.

– Leiligheten hadde stått tom i nesten 15 år, og var fullstendig nedslitt. Vi rensket den helt og begynte på nytt, forteller Pierre.

Mellom stuen og spisestuen installerte designerne store vinduer for å sørge for at lyset strekker seg langt inn i leiligheten. Rundt spisebordet fra St-Paul Home står spesiallakkerte PP58-stoler av Hans J. Wegner fra PP Møbler sammen med stoler funnet på bruktmarked. En tilsvarende taklampe finnes hos Tine K Home.

© Felix Forest/Living Inside

Resultatet er blitt helt i Maison Hands etter hvert så berømte ånd. (Bo Bedre har vist flere av arbeidene deres tidligere, alle like fine!) Som Pierre så fint beskriver det:

– Det vi gjør er vår tolkning av det som finnes i designverdenen. Vi jobber mer mot å skape en livsstil, enn å bare samle på kjente navn. Selvfølgelig jobber vi med mange fantastiske merkevarer, men som med matlaging, er
miksen og metoden like viktig som ingrediensene.

En samling svarte stoler omringer det sveisede stålbordet fra Caravane. Vi ser for oss at den relanserte Budalstolen fint kunne ha erstattet en (eller flere) av disse.

© Felix Forest/Living Inside

Frodige tekstiler sørger for sanselighet i det romslige soverommet: Gardiner som subber i bakken, lag på lag av sengetepper, samt en rufsete rye er alle avgjørende for den gode stemningen. Arvegods og lopper, sammen med gulvlampene Cocoon av Paola Navone fra Oltrefrontiera og bordlampen fra Lampe Gras, samler alt i en elegant helhet.

© Felix Forest/Living Inside

Badet er oh-so-chic med den klassiske kombinasjonen av svart og hvitt. Og med dobbelt opp av alt, føles det ekstra ekstravagant. Lampene er Mantis BS5 fra DCW, speilene er funnet på marked, armaturene er fra Fantini Rubinetti og servantene er fra Boffi.