Sanselig og drømmende på fransk slott

Å male veggene får en helt ny betydning hjemme hos Claire og Pierre i Frankrike. Titt inn og nyt!

Naturtro kunstverk i vakre omgivelser
© Mads Mogensen

Den franske maleren Claire Basler er kjent for sine vakre naturtro malerier, og på Chateau de Beauvoir i Auvergne-regionen har hun funnet sine helt spesielle lerreter – veggene!

Claire tilbringer nesten åtte timer dagen i atelieret sitt, hvor hun tryller frem poetiske motiver inspirert av naturen.

– Da vi kjøpte herregården visste vi ikke at maleriene ville gi bygningen nytt liv på alle mulige måter. De har blitt selve hovedattraksjonen, forteller kunstneren.

Keramiker Ragnhild Wik jakter på det uperfekte uttrykket i keramikken.

Like vakkert ute som inne
© Mads Mogensen

Den franske herregården består av svimlende 40 rom og eiendommen er omkranset av frodige landområder som byr på rikelig med inspirasjon til Claires verk. Sammen med Pierre, hennes partner både profesjonelt og privat, har hun pusset opp og dekorert det nedslitte slottet hvor paret bor. Her nyter de kombinasjonen av tosomhet og selskap – om sommeren kommer nemlig rundt 500 besøkende for å se Claires arbeider.

Slik får du ro på terrassen med naturens egen pynt.

Egendesign og Ikea i god harmoni
© Mads Mogensen

De originale fargene på veggene og dørene er beholdt, og danner bakgrunnen for Claires storslåtte veggmalerier. Så langt har hun fylt 10 rom med sine vakre penselstrøk og fire nye er foreløpig under arbeid.

De fleste av oss har nok med å kombinere ensfargede flater. Med disse ekspert-tipsene blir du en racer på å kombinere de dype trendfargene.

I stuen smelter store blomsteroppsatser sammen med de grønne vekstene på veggene, og skaper en helt unik atmosfære. Paret har selv designet den skulpturelle taklampen, og to gulvlamper plassert over sofaen fra Ikea sørger for godt leselys. Putene er fra Caravane.

Drømmende veggmalerier i stuen
© Mads Mogensen

Veggmaleriene i hovedstuen brer seg over dører og integrerte møbler, og gir rommet en helhetlig og drømmende signatur. Fargebruken går igjen både på møbler og vegger, og skaper en lun og god harmoni. Alle møblene er funnet brukt.

Gjør omvendt og innred uteplassen som en stue, slik som BoligPluss har gjort!

Lunt og intimt i gråblått
© Mads Mogensen

Gråmalte gulv og en grå base på veggene er en sofistikert og nøytral bakgrunn for Claires nydelige blomstermalerier, som er inspirert av ville vekster i hagen utenfor. Veggdekorasjonen gjør at rommet virker lunt og intimt til tross for sparsommelig møblering.

Få boligreportasjer sendt direkte til innboksen din!

Bordet, dagsengen og stolen er vintage, mens linputene er fra Caravane.

Flytende skille mellom inne og ute
© Mads Mogensen

Skillet mellom ute og inne flyter nærmest sammen på Claire og Pierres herregård i Frankrike. For det er ikke alltid enkelt å se forskjell på ute og inne!

Som å sveve på en sky
© Mads Mogensen

Lyset fra vinduet i gangen speiler seg i det blankmalte tregulvet og gir spill til det ellers mørke rommet. Sammen med skyene på skilleveggen og de store grønne vekstene føles det nesten som å være ute etter et duggfriskt regnskyll!

Sover under åpen himmel
© Mads Mogensen

Ikke alle har en sovesal i huset, men heller ikke alle bor på en herregård! På veggene har Claire malt en illusjon av et vindu med utsikt mot himmelen, slik at skyene er det første og siste man ser når man legger seg. Pendlene i ulike høyder gir rommet et rolig spill, og mot det mørkeblå taket danner de en stjernehimmel over sengene fra Ikea! Putene er fra Caravane.

Søte drømmer blant vakre vegger
© Mads Mogensen

Hovedsoverommet går i rolig brunt og hvitt, og også her er det veggmaleriene som spiller hovedrollen i rommet. Slikt må det bli søte drømmer av! Bordet i metall er designet av Claire og bygget av Pierre.

Soverom i full blomst
© Mads Mogensen

Anemone-rommet ble til en dag Pierre kom hjem med en stor bukett lilla og rosa anemoner, som inspirerte Claire til å fylle et helt rom med vekstene. Gulvene og den lukkede peisen er malt grått og gir hvile til øynene i det ellers så levende rommet. En brun vintage-stol i hjørnet plukker opp bruntonene i maleriet og knytter elegant sammen de ulike elementene.