Rocka og romantisk bolig

Storblomstrete tapet, art deco-detaljer, samt masse marmor og messing er akkurat det som skal til for å gjøre et klassisk hjem passe rocka.

– Designen må være radikal og veldig rock'n'roll!
© Marco Bertolini/ Living Inside

Et fantastisk utgangspunkt

Dette var briefen fra Valerio og Nastya Leone til arkitekt Hannes Peer. En ganske utfordrende oppgave for de fleste, men Hannes tok den på strak arm. Utgangspunktet var jo så fantastisk!

Leiligheten, som ikke er så stor i kvadratmeter, men grandios på alle mulige andre måter, ligger i en art deco-bygning full av historiske detaljer, midt i Milano.

Her var det om å gjøre å beholde det historiske, samtidig som hjemmet umiskjennelig skulle oppleves å være i tråd med en moderne levemåte.

Kontrastvegg i rustfritt stål
© Marco Bertolini/ Living Inside

Stuen er ikke stor, men grandios på alle vis. Art deco-detaljer er bevart, lagt til og fremhevet, samtidig som leiligheten så absolutt reflekterer en moderne livsstil.

Den nye veggen i rustfritt stål står som en sterk kontrast til rommet for øvrig, og fungerer som romdeler mellom stue og soverom. På denne siden rommer den en plassbygget sofa, med dype, deilige skinnputer i.

TIPS! Bli med hjem til Mette i Costume!

Lenestolen er funnet brukt, og er fra 1970-tallet. Designer og produsent er ukjent, det samme med salongbordet.

Blomstrende romantikk
© Marco Bertolini/ Living Inside

Med i tiden

Helt i tråd med tidens trender, har Valerio og Nastya Leone fått storblomstrete tapet på veggene. Denne er fra Cole & Sons Folie-kolleksjon, og heter Fontainebleu.

Glassbordet med betongfot er original 1970-tallsdesign av Giovanni Offredi fra Saporiti. Stolene er T-chairs 3LC fra 50-tallet, designet av Katavolos, Littel og Kelley for Laverne International.

Den fantastiske art deco-aktige-lampen av stiliserte palmeblader er Gingobilo, designet av Carlo Giorgi på 1970-tallet.

Marmor og mosaikkfliser
© Marco Bertolini/ Living Inside

Den originale håndlagde mosaikken er bevart på badet, i selskap med siciliansk Breccia Verde-marmor. Vasken er også gammel, designet av Gio Ponti for Ideal Standard.

Lag på lag med farger og materialer
© Marco Bertolini/ Living Inside

Spesiallaget rock'n'roll

Fargepaletten i soverommet er herlig dyp, med syrlige gultoner, brent oransje, lilla og burgunder mot hvite vegger og en kinesisk-inspirert høyglanset svart lakkseng, spesiallaget for rommet.

Stol og puff i tidsriktig fløyel er fra Marta Sala Editions.

Lag-på-lag-effekten dominerer mye av hjemmet: farger på farger, materialer på materialer, stil på stil og kunst på kunst. Mer rock'n'roll kan det vel ikke bli?

Få tips til soverommet og alle andre rom i huset i vårt nyhetsbrev!