Nyfunkis i strandsonen

Huset på Nesøya i Asker er beviset på at det ikke er umulig å få byggetillatelse i strandsonen.

Idyll ved fjorden
© Inger Marie Grini

Huset ligger idyllisk til ut mot fjorden på Nesøya utenfor Oslo. Etter en lang forhandlingsprosess med kommunen fikk eierne lov til å oppføre huset bare 12 meter fra vannet. Tomten er skilt ut i et sterkt skrånet terreng med utsikt over Slependen og ut gjennom sundet på innsiden av Nesøya. Den gamle vegetasjonen er bevart og gir en verdig ramme til arkitekt Fleischers nyfunksjonalistiske bygg. Valget av et moderne funkisbygg tilfredsstilte ønsket om å fange den idylliske utsikten i alle rom, og slippe inn så mye lys som mulig.

Terrassen er møblert med oliventrær, utemøbler fra Fresh Living, og spisebord og stoler fra IKEA.

Smart oppbevaring bak dører
© Inger Marie Grini

Inngangspartiet er lyst og åpent med oppbevaring skjult bak anonyme dører. Familien på fire har reist mye rundt i verden, noe som gjenspeiles i både møbler og materialvalg. Etter flere ferier i Sør-Afrika har de funnet sine favorittbutikker som leverer akkurat det de vil ha.
Skinnveggen i gangen er laget i Sør-Afrika og sendt hjem i tre deler. De innebygde spotene i gulvet gir veggen en særegen glød på mørke kvelder.

Spesiallaget i Sør-Afrika
© Inger Marie Grini

Spisebordet har de også fått laget i Sør-Afrika. Kunsten kommer også derfra. Det lyse sandsteinsgulvet er både vakkert og praktisk med to små barn og hund.
Stilen er en blanding av parets personlige preferanser - han er den myke, og hun er den med stram stil. Sammen med barna har de funnet den perfekte balanse mellom stilarter og behov, barnevennlig og vakkert.

God takhøyde
© Inger Marie Grini

Eierne ønsket et luftig rom ut mot havet. Stuen har en takhøyde på 3,20 meter, og er på samme nivå som plattingen ute. Gulvflisene utenfra går igjen inne ogvisker ut skillet mellom ute og inne.

Bord og teppe er fra BoConcept, de andre møblene er kjøpt i Sør-Afrika. Putene er husfruens eget design, og selges på Hilmers hus.

Kult kjøkken
© Inger Marie Grini

Kjøkkenet ligger innerst i stuerommet og går nærmest i ett med arkitekturen. Den hvite kjøkkenmodulen er fra Kvik med Vola armatur og Gaggenau gassbluss.

Ekstra-stuen
© Inger Marie Grini

I første etasje er det en ekstra stue som er skilt fra gangen med en stor glassdør.

Soverom med utsikt
© Inger Marie Grini

Soverommet ligger ut mot mot fjorden i annen etasje. Her er det meste av inventaret spesialimportert fra Sør-Afrika. Sengeteppe, puffer og teppe er av springbukkskinn. Flisene er de samme gjennom det meste av huset.

Åpen løsning mellom bad og soverom
© Inger Marie Grini

Bad og soverom er én åpen sone. Badekaret er importert fra Sør-Afrika og armaturet er Philippe Starcks design for Hans Grohe.

Lekkert vaskerom
© Inger Marie Grini

Badet i første etasje er kombinert vaskerom og bad. Gulvet og en vegg er dekket med brune fliser, og vaskemaskin og rengjøringsartikler er skjult bak frostede skyvedører langs endeveggen.

Vakkert hjemmekontor
© Inger Marie Grini

Kontoret ligger rett overfor trappen i annen etasje. Vinduet og utsikten gjør hele rommet. En Tolomeolampe sørger for ekstra arbeidslys når man måtte trenge det.

Morsomt barnerom
© Inger Marie Grini

Dette er ett av to sjarmerende barnerom som ligger i annen etasje. Begge har store vinduer på én vegg. Trappen, kontoret og barnerommene har fått et svartbeiset tregulv, resten av huset har de samme 60 x 60 cm flisene i sandstein.