Nydelig på Nordstrand

Da familien skulle flytte, valgte de område med tanke på barna og interiøret med tanke på kunsten. Bli med inn i den lekre boligen her.

© Inger Marie Grini

Det er et par år siden Cesilie og mannen bestemte seg for å bytte ut byleiligheten i Oslo sentrum, med mer plass utenfor bykjernen. De hadde to barn og var først og fremst opptatt av å finne et godt nærmiljø for dem å vokse opp i. De var heldige og fant drømmehuset på Nordstand med en fabelaktig utsikt over Oslofjorden, der det meste av innvendige løsninger, material- og fargevalg måtte gjøres noe med.
Paret visste godt hvordan de ville ha det, og Cesilie tok selv på seg oppgaven med å tegne opp huset, for å dele det inn i ulike soner. Når hun hadde definert funksjonene, var jobben å velge den beste designen. Paret ønsket seg praktiske og fleksible møb­ler som kunne både samle og dele sonene etter ulike formål.

Se det flotte resultatet på de neste sidene!

Klassisk kjøkken
© Inger Marie Grini

Kjøkkeninnredningen fra Boform har Kielland i Stavanger tegnet. Avtrekksviften ligger i benken og motoren er lagt til boden for minimal støy. Til daglig står skapdørene åpne, men disse kan lukkes helt igjen for å skape en hvit og stram overflate. Benkeplaten er i Corian.

Husets hjerte
© Inger Marie Grini

Kjøkkenet er familiens viktigste rom. Spisestolene Catifa fra Arper står fint til bordet og skjenken fra1847. Over henger lysekronene Arctic Pear fra Ochre, og Golan-teppet er av gamle kelimer. På bordet står to Skogberg & Smart-vaser. Glassdørene kan skyves helt bort for direkte utgang til terrassen.

Uterommet
© Inger Marie Grini

Terrassen ligger rett utenfor kjøkkenet. Overbygget og varmen i gulvet gjør at den kan brukes hele året. Sofaene er fra Paola Lenti, det lange spisebordet og stolene fra B&B Italia, og utelampene fra Catellani & Smith.

Fine hjørner
© Inger Marie Grini

Musikkhjørnet er plassert mellom to stuer. Rommet har ingen tydelig avgrensning, men det fikser den organiske sofaen fra Edra. Maleriet er av Therese Nortvedt. Pledd fra Missoni, hyller laget av Oslo møbelsnekkeri og spoter fra Kreon. Flygelet har også fått et eget hjørne med nydelig innfall av dagslys. Det står på et pelsteppe fra Limited Edition, og over henger vakre lamper fra Bocci. Maleriet er av Bjørn Sigurd Tufta.

Biblioteket
© Inger Marie Grini

Biblioteket er snekret av Oslo møbelsnekkeri. Her er det godt med dagslys, i tillegg til en Tolomeo-leselampe og en gullbelagt Catellani & Smith-lysekrone over den dreibare Amoenus fra MaxAlto. Steinen på gulvet er fra Fired Earth.

Lys tv-stue
© Inger Marie Grini

Til venstre: Sollyset flommer inn gjennom vinduene i tv-stuen, og understreker de ulike materialenes kvaliteter. På Noguchi-bordet står Hans Bøllings trefigurer fra 1959 sammen med Joker-vasene fra B&B Italia.

Til høyre: Når gardinene er trukket fra, kan utsikten nytes fra alle vinkler. Taket er senket slik at prosjektor og lyd til filmtitting er skjult når det ikke er i bruk. En lysskinne gjør det enkelt å flytte Kreon-spotene Erubo etter behov. Teppet er fra Missoni, sofaen Long Island fra Flexform og lampen Gregg fra Foscarini.

Åpen stue
© Inger Marie Grini

Stuen er åpen og går over to nivåer. Sofaen er ekstra lang for å fylle rommet uten å overmøblere. PK-stolene og Bocci-lysekronen plukker opp den varme fargen fra originalparketten. Litografiet til venstre er Piken med rød bluse av Kai Fjell, i midten Amor av Odd Nerdrum, mens verket til høyre er av Olof W. Nilsson. Teppet er fra Kasthall og puter fra Missoni.

Luftig på loftet
© Inger Marie Grini

Kontoret i annen etasje er en kombinert loftstue. Wegner-arbeidsbordet er fra Carl Hansen, og kontorstolen fra Vitra. Skapene er plassbygget av Oslo møbelsnekkeri, og den store sofaen fra Edra med sidebordet Vienna fra Flexform hviler på et rundt teppe fra Kasthall. Mellom arbeidsbordene står Egget i skinn av Arne Jacobsen, under lampen Heracleum fra Moooi.

Lekkert soverom
© Inger Marie Grini

Soverommet ligger i annen etasje med utsikt over fjorden. Over nattbordet fra MaxAlto henger små lysekroner fra Luceplan som bryter lyset - ikke ulikt det blanke sengeteppet fra Missoni. Sengen er Poltrona Fraus Bluemoon.

Badet
© Inger Marie Grini

Baderomsinnredningen i varmt tre er fra Boform, mens en corianplate med istøpt vask ligger over. I veggen inn til soverommet er det innstallert en elektrisk peis for ekstra hygge, og over badekaret henger en Ether-lampe fra Murano Due. Dusjnisjen er i farget glass.