Monica har plassert familien i glass og ramme

Et skall av en gammel teglsteinsbygning har blitt drømmehjem for storfamilien Rusconi.

© Morten Holtum

For Monica Rusconi gikk flyttelasset bare til nabohuset da hun forlot barndomshjemmet i den lille byen en halvtimes kjøretur fra Milano. Hun sikret seg nemlig nabohuset, en 70 kvadratmeter liten tidligere næringseiendom, da den ble lagt ut for salg.

  • De første årene forble eiendommen som den var. Men tanken var helt fra starten av å skape et rom der min store familie kunne være samlet, sier Rusconi, som driver firmaet Album di Famiglia sammen med søsknene Patrizia og Giovanni.
© Morten Holtum

Monica har tegnet ombyggingen av boligen selv. Hun fikk laget en ekstra etasje i huset slik at gulvflatearealet ble doblet.

Den originale murveggen mot øst er bevart i så stor grad det var mulig, og resten er bygget opp igjen med gammel murstein. De fritt opplagte bjelkene i himlingen, der det før var lager, er bevart og utgjør nå taket i annen etasje.

© Morten Holtum

Sønnen Pietro på 16 er Monicas samboer i den 140 kvadratmeter store boligen. Men de tilbringer mye tid sammen med resten av familien, og gjerne hjemme hos seg.

© Morten Holtum

Kjøkkenet og spisesonen er separert med nærmest usynlige glassdører, som også kan åpens helt opp.

Stolene fra Terence Conran har fått trekk i forskjellige farger.

© Morten Holtum

Den spesialbygde kjøkkeninnredningen, som er murt opp i stein med kun åpne hyller, og fire gassbluss nedsenket i selve kjøkkenbenken, matcher fargen på betonggulvet og skaper en fin helhet.

© Morten Holtum

Det lange spisebordet er laget av fire hagebord som er sparklet sammen med en flytende betongmasse. Lampene er fra Nue, mens opphenget har Monica selv tegnet.

© Morten Holtum

Betong, tre, glass og fargen svart går igjen i hele huset.

© Morten Holtum

En stor samling trefjøler gir kjøkkenet et rustikt preg - og mange fine serveringsmuligheter!

© Morten Holtum
I Monicas soverom i overetasjen er den rustikke steinveggen malt hvit. Herfra har man god utsikt utover det vakre, lombardiske landskapet.

© Morten Holtum
Badet, som ligger i direkte tilknytning til soverommet, har vinduer i taket over dusjen.

© Morten Holtum

Terrassen er rammet inn av en enkel hekk av bambusplanter. Det store spisebordet er et bruktfunn.

© Morten Holtum
Utedusjen fra Boffi hjelper til med avkjøling på varme dager. På terrassen er det sol hele dagen om sommeren.