Moderne stil i klassisk leilighet

Se designlamper og moderne kunst i spennende kontrast til stukkatur og rosetter.

Urban stil
© Øyvind Markussen

I Welhavens gate i Oslo bor et designinteressert par med sans for moderne kunst og italienske lamper. En vakker og velholdt gipsstukkatur henger i taket på stuen. I stukkaturen er det festet en annerledes lysekrone med 60 lyspærer, som bærer navnet Taraxacum 88, designet av Achille Castiglioni.

Langstrakt gang
© Øyvind Markussen

Lange ganger er typiske for de klassiske byleilighetene. Her er også det vakre, gamle brystpanel godt bevart.

Bokstavkunst
© Øyvind Markussen

Fra gangen går det også en trapp ned til kontor og kjellerstue. Kontoret er lekkert innredet med glassbord og en stram kontorstol. Hypocrite hang tidligere på Bagatelle i Oslo. Her har eierne blitt inspirert til å lage et liknende bilde.

Sort/hvitt bad
© Øyvind Markussen

En lekker design i svart og hvitt får badet til å se estetisk og innbydende ut. Det er valgt en svart steinvask til baderomsmøbelet. Armaturet på vasken heter Puravida og er designet av Patricia Urquiola for Hansgrohe. Badekaret er et Philippe Starck fra Duravit. Dusjen heter Raindance, og er også fra Hansgrohe.

Moderne kjøkkenbelysning
© Øyvind Markussen

Kjøkkenet er hvitt med hvitevarer i stål. I taket henger Luxmaster Ceiling Light fra Flos.

Matchende kunst
© Øyvind Markussen

Paret har fått laget innebyggede oppbevaringsskuffer under sengen. Sengeteppet og putene er fra danske Hay. Den hjemmelagede veggkunsten tar opp fargene fra sengeteppet og putene.