Midt i hjertet av Paris

Midt i den franske hovedstaden har to interiørdesignere skapt seg en lys og luftig base som rommer både jobb og hjem.

© Helenio Berbetta/Living Inside

I en åpen og luftig leilighet i hjertet av Paris har Charlotte og Hugo skapt en deilig blanding av designklassikere, bruktfunn og egen signatur, en base som huser både jobb og hjem.

– Vi tilbringer all tiden vår her, sier Charlotte de Tonnac og Hugo Sauzay.

De to arkitektene, partnere både på jobb og privat, har funnet sin base i Paris med utsikt over det pulserende Haut Marais.

– Det er et dynamisk område, og du puster inn en deilig atmosfære fylt av nye kunstgallerier og små mote- og designbutikker. Pompidou-senteret er bare fem minutter unna, og du kan gå til Seinen på ti minutter, forklarer paret.

© Helenio Berbetta/Living Inside

– Vi føler oss heldige som kan bo her. Det er så deilig at noen ganger er det vanskelig å stoppe og arbeide!

Ja, for leiligheten er ikke bare et hjem, det er også en arbeidsplass. De to møttes på Academy of Decorative Arts i den franske hovedstaden, og startet sin egen bedrift, Festen, for å kunne jobbe videre med design og arkitektur, deres store lidenskap.

To gamle treningsmatter fra loppemarked er blittsofa-skråstrek-dagseng. Smart og råfint! Konjakktonen i skinnet glir galant over i fargene på det originale parkettgulvet, og skaper bevegelse i rommet uten å gå på bekostning av den rolige harmonien. I hjørnet står krakken Butterfly designet av Sori Yanagi for Tendo Mokko, som i dag produseres av Vitra.

© Helenio Berbetta/Living Inside

Leiligheten på 90 kvadratmeter i haussmansk stil både fant og kjøpte de på nettet. De falt for den fantastiske takhøyden på tre meter, og har tatt vare på originaldetaljer som stukkatur, treverk, parkett. Charlotte og Hugo var opptatt av å ikke forstyrre de opprinnelige elementene, men de ønsket samtidig å fylle de klassiske rammene med en litt annerledes og bohemsk atmosfære. De gamle treningsmattene på stuegulvet bidrar til denne stemningen.

– Vi fant tre matter fra 50-tallet mens vi ruslet gjennom et loppemarked i sør-Frankrike. De var hentet fra en skole, og vi tenkte det ville være interessant å gjøre noe nytt med dem. Vi laget en sengegavl av den ene, og de to andre har vi lagt oppå hverandre og laget en perfekt sofa!

© Helenio Berbetta/Living Inside

– Målet har vært å opprettholde en enkel profil med få ting for å skape et luftig rom fylt av naturlig lys. Vi har respekt for bygningens historie, og alt her spiller på den parisiske ånden ispedd litt annerledes designobjekter. Resultatet er et hjem som binder sammen fortid og nåtid, og hvor det ene fremhever det andre.

Vegger, tak og vinduskarmer er malt i kaldt hvitt, men strukturer i møbler og interiør gjør likevel at helheten oppleves lun. Stolen Side Chair, designet av Harry Bertoia for Knoll, smelter nesten sammen mot dagslyset i en deilig miks av gammelt, nytt og naturlig.

© Helenio Berbetta/Living Inside

Klassikere som Harry Bertoias stol, Side Chair, og Butterfly-krakken av Sori Yanagi, begge fra 50-tallet, står ved siden av en stol fra eBay og lamper designet av Michael Anastassiades, et av de hotteste navnene på belysningsfronten om dagen. Lampen Parentesi fra Achille Castiglioni har også fått plass i stuen.

Og den som tester alle møblene og er husets udiskuterte sjef: Katten. Den vandrer rundt på nonsjalant vis, upåvirket om det allerede sitter noen der, eller at prospektene og tegningene ikke er leketøy.

– Den er en legende blant kundene våre.

Arbeidsdagen tilbringes i Mweidiana designet av Christophe Pillet for Driade i 2003.