Michelles vakre hjem startet med et par fine bukser

Sofistikert og skreddersydd for Sydney-familien på fire.

© Prue Ruscoe/Taverne Agency
Bungalowen i den australske byen Cronulla har en nydelig beliggenhet like ved stranden. Det var ingenting å si på utsikten, men innendørs var ikke potensialet blitt utnyttet ordentlig da Michelle Kalpou og familien bosatte seg. Med lav takhøyde og hvite vegger syntes Michelle det var vanskelig å finne gode løsninger.

© Prue Ruscoe/Taverne Agency

Forvandlingen startet med at Michelle leste en magasinartikkel om unge designere - der interiørdesigneren Yasmine Ghoniem var avbildet i noen veldig fine bukser.

Michelle ringte henne for å spørre om hvor buksene var kjøpt, og spurte samtidig om hun hadde noen ideer til hvordan interiøret i huset like utenfor Sydney kunne freshes opp. Det ble starten på et spennende samarbeid.

Vegglampen er Lampe de Marseille av Le Corbusier for Nemo i 1950–52, lenestolen er Butterfly F675 av Pierre Paulin for Artifort, bordet Fishbone er designet av Patricia Urquiola for Moroso, mens sofaen Liaison er av Cameron Foggo for Nonn.

© Prue Ruscoe/Taverne Agency
Inspirert av den japanske designestetikken wabi-sabi valgte Yasmine og Michelle å dekorere huset med utvalgte, skulpturelle objekter.

Delen av stuen som vender mot hagen er holdt i duse naturfarger. Sofaen Nook og trekrakken Stanley er designet av Jardan Lab for Jardan, gulvlampen Mantis er av Bernard Schottlander for DCW, stolen Spanish Chair av Børge Mogensen for Fredericia Furniture, lenestolen Wilfred er designet av Jardan Lab for Jardan, mens gulvteppet Beni Ouarain er håndlagd og marokkansk fra Kulchi.D

Det store eikepanelet på veggen kan skyves til side og avslører dermed tv-en.

© Prue Ruscoe/Taverne Agency
Spisebordet er strategisk plassert ved utsikten. Taklampene er fra danske Gubi, bordet A-joint fra australske Henry Wilson, spisestolene Cuoio på langsiden av bordet er av Eoos for Walter Knoll, stolene på endene er Gaulino av Oscar Tusquets Blanca for BD Barcelona. I hjørnet står lamper i Muffins-serien av Lucie Koldová & Dan Yeffet for Brokis.

© Prue Ruscoe/Taverne Agency
En spesiallaget kjøkkenbenk på hjul gir fleksibilitet til rommet. De svarte detaljene i interiøret står godt til de store hvite marmorflisene, og gir et robust uttrykk uten å virke tungt.

© Prue Ruscoe/Taverne Agency
Det vakre kryssfinerpanelet på veggene i soverommet gir rommet et skandinavisk preg. Lampene er av Serge Mouille, sengen Siena av Naoto Fukasawa for B&B Italia, nattbordet av Henry Wilson, og gulvteppet Beni Ouarain er håndlaget fra Kulchi. Fotografiene på veggen er av Juliet Taylor.

© Prue Ruscoe/Taverne Agency

Ungdomsrommet er lekent selv om det bare er innslaget av gult som skiller fargepaletten fra resten av hjemmet. Taklampen i kork er fra Couples-serien av Carlo Trevisani fra Seletti, gulvteppet e fra Pampa.

I hjørnet står lenestolen Jolly Roger Chair av Fabio Novembre for Gufram. Fotokunst av Cole Bennetts.

© Prue Ruscoe/Taverne Agency
Huset har store skyvedører både ut mot en skjermet hyggelig hage og i stuen og spisestuen, som vender ut mot havet.

© Prue Ruscoe/Taverne Agency
Den svarte veggen virker samlende på alle elementene på badet, og gjør at den knappe møbleringen ikke virker glissen. Med en løs kommode og fotokunst fra en lokal kunstner, fremstår ikke badet som et typisk våtrom. Det frittstående badekaret er fra en lokal forhandler.

© Prue Ruscoe/Taverne Agency
På balkongen kan familien nyte strandlivet i sin egen private sfære.