Marcos mesterverk

Marco Semeghini fant drømmeleiligheten i et gammelt kloster i Firenze.

Eklektiske omgivelser
© Fabrizio Cicconi/Living Inside

De eklektiske omgivelsene i leiligheten til Marco Semeghini i Firenze vitner om et skarpt øye for design og estetikk. Så har han da også jobbet lenge i motebransjen.

– Jeg har jobbet som markedsansvarlig for merker som Gucci og Tom Ford, der jeg har hatt ansvaret for herrekolleksjonene. Jobben har gitt meg mye energi og muligheten til å reise og møte nye mennesker, forteller han.

Selve innredningen er holdt i avdempede, nøytrale farger med lang varighet. Marco har gitt liv til den grå sofaen med et utvalg elegante puter fra Les-Ottomans.

Fant seg til rette i kloster
© Fabrizio Cicconi/Living Inside

I løpet av de siste 20 årene har Marco bodd på mange ulike steder i Firenze. Det måtte likevel et tidligere kloster til for at han endelig skulle finne seg til rette.
Kunstbøker er Marcos store lidenskap. Han kjøper dem med en hemmelig drøm om å bli en ekte ekspert i stedet for en entusiastisk amatør.

Reisesuvernirer
© Fabrizio Cicconi/Living Inside

To ting sto i fokus da han skulle pusse opp leiligheten: Det måtte være plass til bøker – og til alle suvenirene fra reisene hans.

– Jeg er alltid sulten på bøker. Jeg klarer ikke å kontrollere meg og kjøper altfor mange, forteller han.
Bokhyllenne er plassbygde for å gi rom for alle Marcos bøker. Samlingen blir stadig større, og han medgir at han kjøper altfor mange av dem. Bøkene gir leiligheten en lunere atmosfære.

Eksotiske tekstiler
© Fabrizio Cicconi/Living Inside

Eksotiske tekstiler fra Marcos reiser pynter opp på veggen i spisestuen. Også her fyller bøkene veggen fra gulv til tak.

Favorittstedet
© Fabrizio Cicconi/Living Inside

Marcos leilighet er full av spesielle og inviterende hjørner, men han liker seg aller best i trappen:

– Kanskje det er fordi jeg liker å se ting litt ovenfra? Trappen er i hvert fall ikke det mest behagelige stedet å sitte ...