
Maaemo-sjef Esben Holmboe Bang: – Man trenger ikke stort kjøkken for å lage god mat
Esben Holmboe Bang gjorde det siste man forventer fra en kokk i verdensklasse da han overtok huset i Lille Tøyen Hageby: han krympet kjøkkenet.
AvDu trenger ikke å ha spist der. Du trenger ikke engang være spesielt opptatt av mat. Du kjenner likevel restauranten Maaemo som en institusjon, en grensesprenger, et synonym for «absolutt verdensklasse».
Hjemme hos Esben Holmboe Bang ser man seg litt rundt: Er dette hele kjøkkenet?
– Da vi overtok, var kjøkkenet kjempestort. Men vi vet jo godt hva vi trenger, så vi krympet det ganske mye. Slik fikk vi heller en ekstra stue vi kan trekke inn i når vi har besøk, sier Esben.
Her finnes ingen øy, ingen funksjonsvegg, ingen rack med dinglende kasseroller og gryter. Hele Maaemo-kokkens kjøkken har fått plass langs den ene veggen. Skap og skuffer under benken, åpne hyller over. Den beskjedne størrelsen til tross: Esben føler seg ikke begrenset av mangelen på albuerom.
– Her har jeg en kjøkkenbenk og en komfyr, da har jeg det jeg trenger! For meg er det misforstått at man skal trenge et stort kjøkken for å lage god mat.