Lunt og renskåret i nyrenovert hjem

Bygge nytt eller renovere? Familien på Snarøya i Bærum gikk for sistnevnte, og har fått det ­moderne, åpne hjemmet de ønsket seg.

Forandret hele planløsningen i første etasje
© Margaret M. de Lange

Eneboligen fra 1992 på Snarøya ligger nydelig til, omringet av grønn natur og like ved sjøen. Det hadde familien på fire lyst til å bli minnet på, også fra innsiden. De bestemte seg for å totalrenovere første etasje, og på anbefaling fra en venninne hentet de inn eksperthjelp fra interiørarkitekt Elisabeth Fougner.

– Vi gjorde en total omstrukturering av planløsningen, forteller Elisabeth.

Her får du 5 gode grunner til å velge marmor på kjøkkenet!

Fravær av overskap sørger for en letthet på kjøkkenet i den totalrenoverte boligen på Snarøya. Kjøkkeninnredningen i svartbeiset eik fra Boform sørger for en vekting i rommet som gjør at takhøyden føles større. Benkeplater i marmor sørger for en eksklusiv finish, og den smarte barløsningen i enden av kjøkkenøya skaper et mykt og fint brekk i rommet. Barkrakkene er designet av Space Copenhagen for Mater, mens Arne Jacobsens Egget-lenestol, produsert av Fritz Hansen, har fått plass i hjørnet.

Åpnet opp for rom og lys
© Margaret M. de Lange

Kjøkken og bad har byttet plass, vegger er revet og nye vinduer er satt inn for å skape et moderne og åpent hjem hvor dagslyset får boltre seg like mye innvendig som utvendig. En av bæreveggene ble også revet, noe mange gjerne ville vegret seg for. Men i tillegg til å være en kløpper på interiør er Elisabeth utdannet arkitekt, så prosjektet var i trygge hender.

Vi utlignet bæreveggen med en ståldrager i taket. Veggen bar store deler av andre etasje, så det var en spennende utfordring. Men det gikk bra! Vi hadde flinke folk med oss, og fikk løst det på en veldig god måte, forteller hun.

Ryggen på Gervasoni-sofaen skiller stuen fra spisestuen, og selve stuesonen rammes inn ved hjelp av gulvteppet fra Massimo. En honningfarget pute fra Rubelli bryter nydelig med den grå sofaen, og plukker opp fargen fra klassikeren Den spanske stol av Børge Mogensen, produsert av Fredericia Furniture.

Interiør som matcher hunden
© Margaret M. de Lange

De satte i gang med prosjektet med et ønske om å bo i mer moderne, renskårede omgivelser. Elisabeth har dermed fjernet alt av profilert listverk rundt vinduer og i tak, og satt inn en høy, enkel gulvlist som binder sammen rommene i etasjen på 140 kvadratmeter. Gardiner er fraværende, og veggene er malt lyse med kontrasterende detaljer i svart i resten av interiøret. Den stramme, grafiske rammen brytes opp av møbler og tilbehør i brent sennep og konjakk – ikke ulikt fargen på familiehunden som tasser rundt i huset.

– Hunden glir godt inn i interiøret, smiler Elisabeth.

Det svarte og hvite skaper et hardt og moderne uttrykk, mens de brente tonene er et brekk til det stramme og myker opp. Det er viktig synes jeg, å få inn de kontrastene. At man i tillegg til de harde materialene har gode myke sofaer og puter som man kan synke ned i.

Vil du se flere inspirerende hjem? Få spennende boligerportasjer sendt direkte til innboksen din!

De store vinduene i spisestuen er kanskje det nærmeste vi kommer den deilige tavernafølelsen her nord! Modo-lysekronen, designet av Jason Miller for Roll & Hill, er et skulpturelt blikkfang i rommet. Rundt spisebordet står Hans J. Wegners Y-stol for Carl Hansen & Søn sammen med et knippe stoler designet av Iskos Berlin for Muuto.

Naturlige kontraster og materialer
© Margaret M. de Lange

Myke møbler i lune, taktile strukturer gir hjemmet en delikat sanselighet, og bruk av naturlige materialer som skinn, tre og marmor står i fin dialog med naturen utenfor. Svartbeiset eik er brukt gjennomgående i huset, både på kjøkken, i entré og på badet, mens det lyse, lune tregulvet fra Skovin skaper jevn flyt mellom rommene.

– Familien ønsket seg et lyst tregulv med varme i. Fine gulv er en viktig del av et hjem, og det å kunne tasse barbeint ut på morgenkvisten på gulv med god varme er utrolig deilig. Silkemyke tregulv, ingenting er finere enn det, sier Elisabeth.

Sprossene i vinduene hentes opp igjen i døren som skiller stuen fra gangen, og som står som et nydelig, dekorativt element i rommet.

Hjemmet i Haugesund har også valgt et stilrent interiør med nydelige kontraster. Se boligreportasjen på boligpluss.no.

Bordlampen Cestita er designet av Miguel Milá for Santa & Cole.

Gjennomtenkt lys
© Margaret M. de Lange

Og når mørket senker seg og lamper tar over for det naturlige sollyset, er hver minste detalj tatt hensyn til i samarbeid med en lysdesigner.

Før i tiden laget man lysplaner før man visste hvor innredningen skulle stå, men ved å lage en arkitektonisk belysning ut fra en møbleringsplan, får du lyset der du trenger det, konstaterer Elisabeth.

En splitter ny trapp opp til andre etasje er også på plass. Slik står andre etasje på trappene på alle mulige vis – det er nemlig den som skal freshes opp i neste runde.

I dette hjemmet har de laget en plassbygd garderobe i entreen!

Bordlampen Night Owl er designet av Nicholai Wiig Hansen for Lightyears.

Hotellfølelse på badet
© Margaret M. de Lange

Veggen over servantene på badet er dekket av en stor speilflate, som ikke bare gir en deilig hotellfølelse, men gjør at rommet virker større. Bordspeilet er designet av Javier Moreno Studio for Normann Copenhagen.

Dette bør du tenke på før du pusser opp badet!