Trendy kunstnerhjem med DIY og design

Lys, luft og fem meter takhøyde får møbelikoner og hjemmesnekrede løsninger til å stråle.

Landlig i byen
© Jesper Ray

I Christianshavn i København ligger Panterens Bastion som en gang huset tidligere hærens skyteskole for håndvåpen. Det som en gang var den gamle skolens fjerde etasje er i dag forvandlet til en åpen og romslig leilighet på 169 kvadratmeter. Her bor kunstneren Bjørn Agertved med samboeren Maria Steinhauer Krogh og sønnene deres August Wilder og Julius Wilder.

Fra å ha bodd tjue år i Christianshavns folksomme gater, føler familien at de nærmest bor på landet nå. Store grønne lunger med trær forsterker den landlige følelsen.

– Her er det ikke like folksomt, og barna kan løpe og leke fritt.

Anvendelig allrom
© Jesper Ray

Bjørn pusset egenhendig opp leiligheten før de flyttet inn.

– Vi hadde mange fargeprøver som vi testet ut før vi bestemte oss. Leiligheten kan bære dype farger på grunn av den romslige takhøyden på over fem meter og lyset det gir. Fargene gjør det også litt hyggeligere, synes han.

Et stort allrom byr på flere utfordringer. I denne leiligheten har de valgt å sove bak kjøkkenveggen!

Bjørn har laget spisebordet med trebein og bordplate i mattslipt carrara-marmor. Lampen over bordet har Bjørn produsert, stolene In Between er designet av Sami Kallio for &Tradition. Bildet på bakveggen er av Brigitte Bardot til hest, og montert på fire 1 x 1 meter store messingplater, laget av Bjørn selv. En krok av rommet har fått glassvegg- og dør. De to terrassene på hver side av allrommet får leiligheten til å virke enda større enn sine 169 kvadratmeter.

Selvkomponerte løsninger
© Jesper Ray

For å få den romslige takhøyden åpnet de opp helt til mønet og fikk frem de sjarmerende takbjelkene samtidig.

– Hvis vi har ideer til leiligheten som vi ikke kan finne noe sted så får vi det laget eller så lager vi det selv, sier Bjørn, og viser frem spisebordet og taklampen som sine selvkomponerte eksempler.

Endeveggene er malt i en blågrønn tone, for en lignende nyanse, forsøk fargen Oslo fra Jotun. Bjørn har bygget en reol med speil som reflekterer rommet og gjør at det virker større. Kjøkkenet er fra Form B, veggkassene er hjemmelaget.

På veggen henger David Bowie som Ziggy Stardust og flere av Bjørn Agertveds egne verker.

Du trenger ikke kunst for å skape et personlig hjem.Disse alternativene til veggen gir også et unikt preg hjemme!

Sofaen fra Bolia er valgt for å matche veggen, og Mies van der Rohes Barcelona-stoler fra Knoll står flott til treverket og åpner sittesonen mot resten av rommet.

Grønt pusterom over byens tak
© Jesper Ray

– Vi valgte akkurat denne leiligheten fordi den har to terrasser. På den ene får vi morgen- og formiddagssol og på den andre har vi ettermiddags- og kveldssol. Vi kan åpne dørene helt opp og da føles innerommet som et uterom. Området er som en liten lukket oase, og vi lar dørene stå åpne hele sommeren, forteller Bjørn.

Husk å abonnere på vårt nyhetsbrev, så får du tilsendt nyheter hver uke.

En innfelt veggnisje er malt i samme farge som går igjen flere steder i allrommet, og lager en fin bakgrunn for peisen Cocoon, designet av Federico Otero. Foran står stolen pp225 Flagline, designet av Hans J. Wegner i 1952 for PP Møbler.

Dype farger og taktile flater
© Jesper Ray

Grå baderomsfliser får fint følge av auberginfargede vegger. På veggen henger et bilde av skuespilleren Steve McQueen, malt av Bjørn. Toalett og vask er fra Duravit, mens servantmøblet i tre er spesiallaget for å stå til takbjelken.

Det finnes så mange fine stiler til badet, men det kan være vanskelig å velge. Her er tre favoritt-stiler du kan kopiere!

Gylne metaller og blått!
© Jesper Ray

Soverommet er malt i en varm blåfarge. Bildene er en blanding av Bjørns kunst og fotografier. Det vegghengte vitrineskapet i messing er fra La brocante og har et speil på baksiden.

Les også: 25 nye og helt fantastiske funn til soverommet!