Ta en titt inn i influenser og stylist Sophia Roes flotte hjem

Med et skarpt blikk for estetikk har influenser og stylist Sophia Roe skapt et stramt og eklektisk hjem med få, skulpturelle og essensielle elementer.

Influenser og stylist Sophia Roe i leiligheten sin i København.

© Foto og styling: Mikey Estrada

Som influenser og frilansstylist produserer Sophia Roe daglig velkomponerte bilder til sin egen Instagram-profil og til oppdragsgiverne sine i motebransjen. Arbeidene vitner om et stilsikkert blikk, noe som også preger interiøret i den lille København-leiligheten hennes.

– Jeg er vant til å tenke i farger, teksturer og kontraster når jeg kombinerer klær og tilbehør. Det samme utgangspunktet gjelder når jeg innreder hjemme, forteller Sophia.

En stram fargepalett og nøye utvalgte designmøbler gjør leiligheten åpen, ryddig og svært personlig. Andreas Martin-Löfs dekorative Norr Mälarstrand 03-gulvteppe for Nordic Knots binder nydelig sammen sofasonen, hvor den grønne Togo-sofaen av Michel Ducaroy for Ligne Roset er base for både jobb og avslapping. Stuebordet, et bruktfunn, henter kløktig opp formspråket i F51-lenestolen designet av Walter Gropius, grunnleggeren av Bauhaus-skolen.

© Foto og styling: Mikey Estrada

Hun beskriver stilen sin som maskulin og forteller hvordan hun alltid arbeider etter et ton-i-ton-prinsipp, både i mote og innredning. Hjemmet hennes fremstår stramt og gjennomkomponert i fasetter av svart, hvitt og beige, med detaljer i grønt som eneste innslag av farge.

På det taktile vintagebordet i travertin står en stor, dekorativ bolle med lokk av Vincent Van Duysen.

© Foto og styling: Mikey Estrada

Rick Owens-vasen og askebegeret av Gilles Caffier er et fint tospann i hjørnet, begge fra nettgalleriet nicolaihecht.com.

© Foto og styling: Mikey Estrada

– Grønt er den fargen jeg føler meg mest sikker på, så da jeg fant den brukte Togo-sofaen fra Ligne Roset i grønt visste jeg at jeg måtte ha den. Den fungerer litt som protagonisten i stuen. Jeg har valgt de andre objektene ut ifra den, forklarer Sophia.

Balloon Vase 04-vasen i vinduskarmen er signert Sophias mor, designer Louise Roe. Ved siden av, to vaser av Rick Owens.

© Foto og styling: Mikey Estrada

En grå kontrastvegg sørger for at de lyse elementene i interiøret popper litt ekstra, som den formfine Surface Sconce-lampen av Henry Wilson fra Rue Verte. Plassert på en pidestall fremstår den nærmest som et utstillingsobjekt. Den hvite Font Bold-stolen er av Studio David Thulstrup for Møbel Copenhagen, mens Togo-sofaen av Michel Ducaroy for Ligne Roset er et bruktfunn.

© Foto og styling: Mikey Estrada

I tillegg til den estetiske innflytelsen fra moteverdenen har Sophia også med seg en god designoppdragelse hjemmefra. Moren er den danske møbel- og interiørdesigneren Louise Roe, som står bak flere av objektene i leiligheten.

Hvite kjøkkenmoduler glir sømløst over i de hvite veggene og tar visuelt liten plass i kjøkkenallrommet, som er i åpen tilknytning til stuen. I midten troner et rundt, plassbesparende spisebord av Louise Roe med eksklusiv marmortopp. 3D-stolene er av Komplot Design fra Gubi.

© Foto og styling: Mikey Estrada

– Moren min har helt klart hatt innflytelse på mitt kjennskap til design. Jeg er oppvokst med det, det ligger litt i blodet. Vi er veldig enige når det kommer til estetikk, så hun er alltid den jeg spør hvis jeg har behov for gode råd til innredningen.

Da Sophia var liten kjørte besteforeldrene henne til pianoundervising hver uke. I dag bruker hun pianoet som en terapeutisk tidsreise tilbake til gode barndomsminner. Vasene er av Louise Roe.

© Foto og styling: Mikey Estrada

Et stort vindu lyser opp det lille hjemmekontoret, hvor en hvit Panton-stol av Verner Panton fra Vitra står i leken kontrast til vintageskrivebordet i tre fra 50-tallet. Eight Over Eight-lampen med base i marmor er av Louise Roe, mens det store Silver Pickles-kunstverket på gulvet er av August Hugo.

© Foto og styling: Mikey Estrada

I tillegg til de skulpturelle designmøblene som gir den lille leiligheten et nesten galleriaktig preg, er store mengder lys, luft og oppbevaringsplass noe av det Sophia setter mest pris på i hjemmet sitt.

– Jeg er opptatt av å utnytte kvadratmeterne på best mulig måte. Leiligheten jeg bodde i tidligere var større, men plassen var dårlig utnyttet. Jeg er flink til å kvitte meg med ting jeg ikke trenger og tar kun vare på gjenstandene som har en verdi for meg. Skapene mine er ryddig inndelt og merket med Dymo. Orden og få ting gir meg ro.

Entreen fremstår nærmest som et galleri, med Louise Roes skulpturelle vase plassert på Rivet Box-bordet fra Frama, Font Bold-stolen av Studio David Thulstrup for Møbel Copenhagen, og Mirroe Drip fra Louise Roe stilt opp mot veggen – like mye kunstverk som speil.

© Foto og styling: Mikey Estrada

I walk in-garderoben ved entreen har et TS-konsollbord av GamFratesi fra Gubi fått plass, med en grønn gren i en enkel vase som fint tilbehør.

© Foto og styling: Mikey Estrada

Sophias jobb som influenser og stylist innebærer mange reisedøgn i løpet av et år, men restriksjoner i forbindelse med vårens koronavirus-epidemi har endret dette. Hun er blitt tvunget til å være mer hjemme, noe som har gitt henne et nytt forhold til leiligheten sin.

Fra entreen er det adgang til et lite bad, innredet etter samme prinsipp som resten av leiligheten – stramt og ton-i-ton.

© Foto og styling: Mikey Estrada

– Jeg har jobbet fulltid som influenser de siste tre årene, og under normale omstendigheter reiser jeg opptil flere ganger i måneden i jobbsammenheng. Jeg har aldri helt hatt tid til å være her lenge nok om gangen til å føle at dette er et hjem. Leiligheten har vært mer som et stoppested mellom reisene. Under lockdown-perioden har jeg endelig hatt tid til å slappe av og skaffe meg noen ting som får leiligheten til å fremstå mer som et hjem. Det har det virkelig vært behov for.

I trappen som leder ned til soverommet har Sophia rammet inn to grafiske invitasjoner fra motemerket Céline. Den lille Spot Light-lampen i vinduskarmen er av Henry Wilson.

© Foto og styling: Mikey Estrada